Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a înregistrat candidatura pentru al cincilea mandat consecutiv

reportersite
11 august 2020, 7:37

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a înregistrat candidatura la un nou mandat de primar, din partea PNL, în cursul zilei de luni, 10 august, după ora 11:00. Și tot în cursul zilei de luni, 10 august, a fost înregistrată, la Biroul Electoral Municipal Suceava, lista candidaților pentru Consiliul Local din partea PNL. De altfel, PNL a înregistrat dosarul cu nr. 1 la Biroul Electoral Municipal Suceava. Precizăm că Ion Lungu candidează pentru al cincilea mandat consecutiv de primar. Totodată, Ion Lungu deschide lista pentru Consiliul Local.

În calitate de președinte al organizației municipale Suceava a PNL, primarul Ion Lungu, a spus că pe listă figurează 15 bărbați și 14 femei din toate cartierele orașului iar zece candidați au sub 35 de ani. El a subliniat că printre candidați se regăsesc ingineri, economiști, profesori, cadre medicale și oameni de afaceri, iar media de vârstă este de 43,3 ani.

Lista consilierilor PNL Suceava pentru alegerile din data de 27 Septembrie cuprinde un total de 29 de candidaţi, dintre care 15 bărbaţi (51,72%) şi 14 femei  (48,28%), un număr de 10 consilieri (34,48%) având vârsta sub 35 ani.

După Ion Lungu, urmează pe lista PNL la Consiliul Local Suceava, în ordine, până la locul 10, viceprimarul Lucian Harșovschi, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, consilierii locali Angela Zarojanu, Adrian Arămescu, Mihai Flutur, Daniel Ungurian și Silviu-Cristinel Crețu, Ovidiu-Paul Hrițcu și directoarea Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, Maria Teodoreanu. Ion Lungu a salutat revenirea în echipa liberală a Sandei Maria Ardeleanu, candidat pentru un loc în Consiliul Local, mai ales că aceasta a fost de două ori deputat și a fost prorector al USV și are o experiență importantă și că va fi reprezentantul USV în Consiliul Local.

Lista continuă cu Ciprian Anton, Bogdan Păstrăv, Aurel Jescu, Liviana Enea, Vasilică Băițan, Irina Rădăuceanu, Bianca Gheorghe, Liviu Andriescu, Amedeia Vițega, Cristian Pascariu, Radu Nicolai Ștefan, Dănuț Matei, Alexandra Șulea, Teodora Angelica Puițău, Florentina Loredana Țîrdea, Adriana Georgeta Gemănar, Alexandra Luca, Diana Butnariu. Lista se încheie cu Ana Maria Ichim care ocupă poziția 29.

Programul electoral complet al primarului Ion Lungu și al echipei PNL la Consiliul Local va fi prezentat miercuri într-o conferință de presă extraordinară. Astfel, potrivit lui Ion Lungu, începând cu ora 10.00 a zilei de miercuri, 12 august, va fi prezentată platforma-program a liberalilor pentru administrarea Sucevei între anii 2020 și 2024.

Candidații PNL pentru Primăria și Consiliul Local Suceava au fost însoțiți de președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur. El i-a urat succes lui Ion Lungu și echipei sale arătând că va fi în continuare alături de el și în viitorul mandat așa cum a fost și până acum. Din punctul său de vedere, o mare prioritate a municipiului este fluidizarea traficului din municipiu și că se bucură că această problemă este în programul electoral al primarului Ion Lungu. În opinia lui Gheorghe Flutur, legătura municipiului Suceava cu celelalte zone turistice este fundamentală și a arătat că proiectul său de dezvoltare a stațiunii turistice Bucovina prevede introducerea unui tren din două în două ore, la început, spre Vatra Dornei cu plecare din Suceava. „Va conecta Suceava de cea mai îndepărtată zonă a județului-Vatra Dornei. Va trebui să găsim parcări pentru că oamenii, dacă vin, pot să-și lase mașina și să plece la Vatra Dornei, sau la Câmpulung, sau la Humor, sau să rămână în Suceava și să descurajăm aglomerările de trafic de mașini”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai spus că este convins că se va putea discuta cu Stațiunea de cercetări agricole pentru a oferi terenuri pentru extinderea centrului orașului Suceava. „Avem nevoie de spații pentru IT, pentru construcția de blocuri pentru că este o criză uriașă de spații în Suceava. Cred că putem găsi soluții pentru schimburi de terenuri”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai anunțat că în ceea ce privește Casa de Cultură din Suceava va cere noului Consiliu Județean să aprobe un schimb cu Centrul Călinești care să fie transferat sindicatelor, iar Casa de Cultură din Suceava să fie modernizată și întreținută pentru că e într-o stare deplorabilă. El a mai spus că își dorește și extinderea zonelor de agrement și piste de biciclete spre Mitocu Dragomirnei. „Cea mai mare provocare este legată de parcurile industriale. Mulți politicieni au vorbit de parcuri industriale. Suntem la început cu cel de la Salcea. Pentru perioada următoare, ca aerul ne trebuie locuri de muncă și astea pot fi făcute în parcuri industriale. Mai multă participare la târguri, expoziții, oameni de afaceri, cameră de comerț implicată USV pentru aducerea de investitori români, autohtoni, iar dacă e nevoie și străini pentru investiții în Suceava care poate deveni o zonă de dezvoltare puternică, aici, în nordul țării”, a spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. vasile 11/08/2020 la ora 10:39 -

    Minunata lista ! Parca ne-am saturat de aceeasi partitura la nesfarsit ! E cazul ca multi dintre acestia sa traga pe dreapta si sa se opreasaca. Deja e prea mult ! Suceava merita si altceva, mai actualizat ! Mai stam inca 4 ani cu aceeasi increngatura de interese? Nu cred !
    Unii vor sa iasa la pensie din politica….. un loc sa faca loc si altora mai tineri, cu alta viziune !