Monday , October 3 2022

Primarul Sucevei cere locuitorilor de pe străzile private să accepte transferul în domeniul public pentru a fi amenajate

Primarul municipiului Su­ceava, Ion Lungu, a prezentat care sunt străzile de pământ din municipiu pe care Primăria nu poate interveni pentru că sunt private, deținute de dezvoltatori imobiliari. Aceste străzi sunt majoritar în cartierele noi, în mod special în cartierele Laniște și Aleea Dumbrăvii. „S-au făcut dezvoltări imobiliare, dar stră­zile nu sunt ale Primăriei”, a menționat Ion Lungu.

Unul din aspectele asupra căruia a insistat în conferința de presă de ieri a fost legat de o nemulțumire a unor cetățeni de pe strada Petre Țuțea – o stradă privată, după spusele edilului -, care ar fi în legătură cu un proiect imobiliar dezvoltat cu mai mulți ani în urmă de un om de afaceri cunoscut în oraș după porecla „Nelu Mercedes”. Ion Lungu a spus că cei care locuiesc pe strada Petre Țuțea au amenințat că fac grevă, dar că dezvoltatorul vrea teren la schimb. Primarul a arătat că i s-a spus să vorbească cu Nelu Mercedes, o persoană pe care nu o cunoaște, așa că le-a transmis proprietarilor de case să meargă ei să soluționeze problema trans­ferului de proprietate, adău­gând că aceștia ar fi trebuit să fie atenți când s-a făcut vânzarea să se intabuleze cu cota indiviză din stradă. „Mi s-a spus să vorbesc cu Nelu Mercedes. Nu am soluție legală la Nelu Mercedes”, a spus Ion Lungu.

Alte străzi private pe care municipalitatea nu poate interveni până când acestea nu intră în proprietatea Primăriei Su­ceava sunt, potrivit edilului, următoarele: Maior Anton Ionescu, Arthur Gorovei, Calistrat Hogaș, Camil Petrescu, Ce­zar Petrescu, Cristofor Si­­mionescu, Demostene Botez, Eusebie Popovici, George Bacovia, Gheorghe Asachi, Gheor­ghe Cozorici, Grigore Vieru, Eftimie Bârleanu, Ileana Bardă, Ioan Slavici, Iosef Schmidt, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Magda Isanos, Marin Preda, Marin Sorescu, Moldovița, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Octavian Goga, Teodor Bălan și Titu Maiorescu. (D.P.)

 

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …