Friday , October 22 2021

Primarul Sucevei a participat la deschiderea noului an școlar la 14 școli din oraș (FOTO)

Primarul Ion Lungu a participat la deschiderea noului an școlar 2021 – 2022 la paisprezece unități de învățământ din municipiul Suceava. Este vorba de unități de învățământ la toate nivelurile didactice – preșcolar, gimnazial și liceal – și, după cum a procedat în anii precedenți, din toate cartierele din oraș, nefiind omise nici cartierele vechi de case Ițcani și Burdujeni sat. „Am transmis mesajul și spijinul municipalității la toate unitățile de învățământ. De asemenea, am insistat pentru respectarea regulilor pentru limitarea răspândirii pandemiei, cu recomandarea purtării măștii de către elevi și profesori și cu încurajarea la vaccinare a cadrelor didactice. Le-am urat mult succes și multă sănătate în anul școlar”, a spus Ion Lungu.

Conform unei informări transmise de primarul Ion Lungu, edilul a participat la festivitățile de la; Colegiul Național “Petru Rareș”; Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”; Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”; Şcoala Gimnazială Nr. 4; Liceul Teoretic Filadelfia; Şcoala Gimnazială Nr. 3; Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod”; Școala Gimnazială “Ion Creangă”; Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”; Grădiniţa „Ţăndărică”; Liceul Natanael Suceava; Grădinița cu program normal Obcini; Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava; Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava.

La trei unități de învățământ au fost inaugurate obiective noi de investiții:  “Centru documentare și informare la Colegiul Național “Petru Rareș”, Grădinița nouă în Cartierul Burdujeni-sat și “Sală gimnastică” la Colegiul Național “Spiru Haret”.

Astfel, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava a fost deschis oficial un modern centru de informare și documentare – laborator de informatică, o cancelarie, săli de studiu și un amfiteatru cu 170 de locuri – amenajat într-un nou corp de clădire ridicat în interiorul colegiului, iar alături de primarul Ion Lungu a fost unul din consilierii personali ai acestuia, Ovidiu Milici și adjunctul Inspectoratului Școlar Județean, consilierul local Ciprian Anton. Costurile investiției publice de la CN Petru Rareș au fost suportate de municipalitate și sunt de echivalentul a circa un milion de euro, dotările fiind făcute din sponsorizări.

De asemenea, în curtea școlii generale nr.6 din Burdujeni sat, a fost inaugurată una dintre cele mai frumoase grădinițe din municipiul Suceava. Lucrările realizate de firma Conbucovina au costat 2,5 milioane de lei, finanțarea fiind obținută de Primăria Suceava din Programul Operațional Regional. Grădinița dispune de patru grupe de clasă, de cabinet medical și de alte încăperi utile pentru desfășurarea activității  dar și de un frumos loc de joacă exterior.

Ca și la clădirea de la CN Petru Rareș, și la inaugurarea grădiniței din Burdujeni-sat fost prezent primarul Ion Lungu alături de adjunctul Inspectoratului Școlar Județean, consilierul local Ciprian Anton și directorul societății Conbucovina, Ilie Lahman, primarul apreciind calitatea lucrărilor și faptul că în ciuda unor dificultăți legate de lipsa de muncitori sau scumpirea materiilor prime în sectorul de construcții a fost finalizată și dată în folosință o grădiniță frumoasă. (D.P.)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …