Wednesday , May 29 2024

Primarul Sucevei a cerut la ADRNE simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, după exemplul Poloniei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat vineri, la Agentia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR NE), la Conferința Regională “Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord- Est pornește la drum”.

La Conferință a participat din partea Comisiei Europene Krystof Ksprziy, șef adjunct al Unității pentru România, Direcția Generală, Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, precum și Marcel Boloș, ministru al Fondurilor Europene (online, de la Bruxelles), Daniel Cadariu, ministru al Turismului și Antreprenoriatului, Ovidiu Cîmpean, secretar de stat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Ovidiu Cîmpean a semnat, în numele Ministerului, împreună cu Vasile Asandei, directorul general ADR Nord Est, demararea noului exercițiu financiar pe POR, la nivelul Agenției de Dezvoltare Nord -Est. De asemenea, au fost prezenți la Conferință președinți de consilii judetene, prefecți, primari și, nu în ultimul rând, oameni de afaceri.

Ion Lungu a salutat, în numele primarilor, demararea noului exercițiu financiar pe POR 2021-2027 și a solicitat reprezentantului Ministerului Fondurilor Europene și directorului de la ADR Nord Est simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. ”Să luăm exemplul Poloniei, mai ales că reprezentantul Comisiei Europene, prezent azi la Piatra Neamț, este de origine polonă, ținând cont că deja s-au pierdut doi ani din exercițiul financiar actual 2021-2027, respectiv 2021 și 2022”, a spus edilul Sucevei.

Am obținut astăzi o victorie în acest sens, de simplificare a procedurilor, după discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene și cu domnul prim-ministru ieri, s-a renunțat la întocmirea Documentului strategic care era în dezbatere publică PIRU (Planul Integrat de Regenerare Urbană), care ar fi întârziat accesarea fondurilor europene”, a declarat primarul Ion Lungu, după un anunț făcut de secretarul de stat de la MIPE, Ovidiu Cîmpean.
”Sper să putem depune cât mai repede proiecte la ADR Nord-Est pe noul Program Operațional Regional”, a concluzionat primarul municipiului Suceava. (O.S.)

Vezi si

2.676.184 de buletine de vot pentru alegerile din 9 iunie au ajuns la Suceava

Marți, 28 mai 2024, buletinele de vot pentru alegerile locale din data de 9 iunie …