Thursday , May 13 2021

Primarul Olărean a câştigat o bătălie cu Curtea de Conturi

Olarean

 Curtea de Apel Suceava a confirmat hotărârea dată anterior de Tribunal din care rezultă că rezultatele auditului realizat pentru anii 2009 şi 2010 la Primăria Rădăuţi nu sunt incriminatorii pentru unitatea administrativ- teritorială

 
La sfârşitul lunii trecute, Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în dosarul 1065/39/2011 în care municipiul Rădăuţi, prin primar a formulat recurs împotriva hotărârii Tribunalului Suceava prin care a cerut să se ia act de faptul că inspectorii Curţii de Conturi – Camera de Conturi Suceava nu au avut dreptate atunci când au imputat administraţiei locale rădăuţene sume de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, în cursul anilor 2009 şi 2010 pentru felurite investiţii. După ce soluţia anterioară a fost favorabilă parţial favorabilă Primăriei Rădăuţi, au fost depuse recursuri atât de aceasta cât şi de Curtea de Conturi, Curtea de Apel respingând irevocabil cele două solicitări, ca nefondate.
~n acest fel, auditul financiar asupra conturilor de execuţie bugetară ale municipiului Rădăuţi, realizat de inspectorii Curţii de Conturi care, datorită lipsei de inspiraţie a funcţionarilor de la primăria condusă de Aurel Olărean, a fost postat vreme de două zile, chiar pe pagina de internet a primăriei, s-a dovedit fără efect.
~n respectivul raport de audit se arăta că la Rădăuţi s-au cheltuit bani pentru activităţi care au îngreunat povara bugetului local în vreme ce pentru unele probleme stringente ale comunităţii rădăuţene nu s-au identificat resurse. De la marcaje rutiere în valoare de 6 miliarde de lei vechi la pasca uriaşă ce trei ani a fost inclusă în Cartea Recordurilor ce a fost plătită tot din bani publici, de la neînregistrarea în evidenţa sintetică şi analitică a terenurilor aparţinând domeniului privat al municipiului Rădăuţi la felurite lucrări realizate la şcoli şi grădiniţe fără ca acestea să aibă girul Consiliului Local s-ar fi ajuns, conform auditulului amintit, la suprataxarea unor contribuabili. Pentru toate aceste deficienţe, primarul Aurel Olărean a dat vina pe subordonaţii săi, care nu au lucrat profesionist deşi primiseră dispoziţii să îşi facă treaba conform legii. Valoarea totală a prejudiciilor şio deficienţelor constatate atunci de inspectorii Curţii de Conturi depăşeau 100 de miliarde de lei vechi, mai ales în ceea ce privea atunci neevidenţierea a circa 250 de hectare de teren în evidenţele primăriei. (N.R.)

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …