Friday , December 9 2022

Primarul Lungu vrea să obţină consens din partea consilierilor locali cu privire la sumele pretinse de Termica

Termica solicită lunar achitarea unor sume de bani în contul unor pierderi şi, în opinia primarului, nu există un calcul bine fundamentat

Lungu 17 martie 2014 [800x600]


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că în cursul zilei de miercuri, cel mai probabil la ora 13.00, va avea loc o întâlnire informală cu consilerii locali suceveni, în urma căreia să se ia o decizie cu privire la mai multe sume pretinse de societatea suceveană de termoficare Termica SA Suceava.
„Vom avea nişte discuţii informale pe teme legate de recunoaşterea unor pierderi pe care le are Termica şi suportarea lor de la bugetul local”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu. El a precizat că Termica solicită lunar achitarea unor sume de bani în contul unor pierderi şi, în opinia sa, nu există un calcul bine fundamentat.
Despăgubirile pretinse de Termica SA constau în pierderi înregistrate în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2013 şi au o valoare de 26,2 milioane de lei iar în perioada 9 noiembrie 2013 – 31 august 2014, pierde-rile induse de prestarea serviciului public de transport, distribuiţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat ar însuma 9,97 milioane de lei.
Discuţiile informale cu consilierii locali vor avea loc în contextul în care comitetul creditorilor de la Termica – societate aflată în insolvenţă – insistă ca Primăria să facă „un pact de recunoaştere a unor creanţe”. Referitor la acest aspect, primarul Ion Lungu a explicat cum că acei creditori mizau pe achitarea pe „cale amiabila” a contravalorii „pierderilor tehnice”, însă izbindu-se de refuzul municipalităţii s-au adresat instanţei. Reamintim că aceasta a cerut expertizarea pierderilor tehnice de pe reţelele de termoficare iar specialistul care va întocmi expertiza  tehnica este numit prin tragere la sorti, urmând a fi platit de partea care pierde procesul. De asemenea, municipalitatea are în vedere şi realizarea unei expertize proprii pe care Ion Lungu estimase, săptămâna trecută, că ar putea costa circa 30.000 de lei. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …

One comment

  1. bucovinean cinstit

    Looser,marele `independent` a pariat gresit!Va plati pt.asta peste 2 ani,la alegeri!Bravo dragii mei suceveni pt.votul dat impotriva mafiei!