Thursday , February 9 2023

Primarul Lungu: Un TIR cu 13 tone de alimente a plecat de la Suceava spre Cernăuți. Vom trimite săptămânal produse alimentare la Cernăuți

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, marți, 29 martie, a plecat de la Suceava primul TIR cu produse alimentare la Cernăuți.

Conform primarului Lungu, este vorba de aproximativ 13 tone de alimente, respectiv mălai, făină albă, ulei, zahăr, conserve carne porc și vită, sare, paste făinoase, tăiței, iar valoarea acestor produse este de 80.645,12 lei,  conform declarației vamale.

Municipalitatea suceveană va trimite săptămânal din venituri proprii și sponsorizări produse alimentare la Cernăuți, spus primarul Sucevei.

”În cursul zilei de marți m-am intâlnit la sediul primăriei cu fostul consul general al Ucrainei la Suceava, pâna în anul 2014, domnul Vasyl Boiechko si reprezentanti ai comunitatii ucrainenilor din Suceava. Domnia sa este dispus sa sprijine primăria in relațiile cu Ucraina,să ajute la gestionarea migrantilor ucraineni. De asemenea, multumim Fundației “Sânge pentru România”care ne asigura si de această data transportul gratuit la Cernauți. Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest razboi nemilos din Ucraina”, a mai declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …