Wednesday , November 30 2022

Primarul Lungu susține că responsabilitatea pentru ploșnițele de la căminul Liceului 4 aparține conducerii

„Dați-mi voie să vă spun: este o chestiune de management! Nu am nimic cu doamna Amalia Popescu. O stimez pe doamna director. Totuși, până la un punct: nu mă ocup de-acum eu, ca primar, de ploșnițe”, a declarat primarul Ion Lungu, în conferința de presă de ieri

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a declarat neplăcut surprins de situația jenantă de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” (fostul Grup Şcolar Industrial nr. 4) unde s-au găsit ploșnițe iar în cursul zilei de luni, 18 martie, o echipă a DSP Suceava s-a deplasat pentru a verifica informațiile referitoare la prezența unor „vectori biologici” (insecte) în cadrul unității. Ca masură preventivă, pentru evitarea apariției unor situații epidemiologice deosebite, DSP Suceava a impus efectuarea de urgență a unor operațiuni de dezinsecție în toate spațiile care aparțin Colegiului. La Liceul 4 au un director, din câte cunosc”, a replicat, ușor ironic, Ion Lungu la o întrebare adresată în conferința de presă de ieri. El a precizat că nu crede că este corect ca aspecte precum dezinfecția, dezinsecția, deratizarea sau paza să fie pasate pe spinarea Primă­riei de conducerile unităților de în­vă­ță­mânt. Ion Lungu a spus că astfel de chestiuni sunt „probleme de câteva sute de lei” care nu ar trebui să fie având în vedere bugetele de ordinul milioanelor pe care le au școlile.

„Dați-mi voie să vă spun: este o chestiune de management! Nu am nimic cu doamna Amalia Popescu. O stimez pe doamna director. Totuși, până la un punct: nu mă ocup de-acum eu, ca primar, de ploșnițe”, a declarat primarul Ion Lungu, în conferința de presă de ieri. De altfel, edilul a făcut unele remarci cu privire la veniturile pe care le are Co­le­giul Tehnic „Samuil Isopescu” din închirierea unor spații vizavi de refuzul de a pri­mi pe unii chiriași de la căminul Co­legiului Tehnic de Industrie Alimentară.

Reamintim că în căminul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” sunt cazați 44 de elevi și 30 de studenți ai Universității „ștefan cel Mare” Suceava. Deoarece aceste operațiuni de dezinsecție presupun utilizarea unor substanțe toxice, este necesar ca procedurile să se desfă­șoare în absența persoanelor. Prin urmare, unitatea de învățământ va lua măsuri organizatorice pentru eliberarea spațiilor în următoarele zile. Dezinsecția va fi efectuată obligatoriu de către o firmă specializată care în prealabil va solicita DSP Suceava avizul pentru substanța pe care o va utiliza. Se vor efectua două acțiuni de dezinsecție la interval de 48 de ore, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție recomandate în fișa tehnică a produsului ce va fi utilizat. (D.P.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …