Friday , September 30 2022

Primarul Lungu speră ca primele 15 autobuze electrice să sosească la Suceava până la finele anului

Aceste autobuze vor fi achiziționate prin fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării și nu este vorba de cele 40 de autobuze electrice care vor fi achiziționate de municipalitate, fiind vorba de un alt proiect 

Primarul municipiului Su­ceava, Ion Lungu, speră ca pri­mele 15 autobuze electrice să sosească până la finele anului, însă nu este vorba de cele 40 care vor fi achiziționate de municipalitate prin proiectul cu fi­nanțare europeană ce va fi depus prin Axa 4 a Programului Ope­rațional Regional, ci printr-un alt proiect, al Ministerului Dezvoltării. Acest proiect vizează achiziționarea, tot cu finanțare europeană, a unor mijloace de transport în comun electrice pentru mai multe primării din țară, inclusiv pentru Suceava. „Am avut discuții astăzi la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe tema achiziționării de mijloace de transport public în comun, respectiv autobuze electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, a declarat primarul Ion Lungu. Edilul a precizat că este vorba de cele 15 autobuze electrice cu o lungime de 12 metri. Potrivit lui Ion Lungu, valoarea ­eli­­gibilă a proiectului este de 50.426.627,35 lei, iar contribuția municipalității este de 1.008.532,55lei.

„Am desemnat un angajat al Primăriei, în calitate de expert local, care să ne reprezinte în procedura de achiziție publică. Dacă în cadrul procedurii de licitație nu vor fi contestații, estimăm ca până la sfârșitul anului să beneficiem de cele 15 autobuze electrice”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)

Un bloc cu 12 apartamente va fi ridicat pe strada Traian Țăranu

u este vorba de un imobil cu parter, două etaje și mansardă, ce va fi construit pe o parcelă de 700 de metri patrați, cu 12 locuri de parcare și spații verzi u

Primăria Municipiului Suceava a anunțat publicul despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal inițiat de SC FIDOCAT CONSTRUCT SRL pentru construirea unei locuințe colective, locuri de parcare, împrejmuire, sistematizare verticală, racorduri/branșamente, pe te­­ren proprietate privată în suprafață de 700 mp, identic cu parcela cu nu­mărul cadastral 36474, situat în intravilanul municipiului Suceava, pe strada Traian Țăranu. Blocul respectiv, cu regim de înălțime parter plus 2 etaje plus mansardă, va avea 12 apartamente și tot atâtea locuri de parcare. Din cei 700 metri pătrați ai parcelei de teren de pe strada Traian Țăranu, 272 vor fi afectați construcției imobilului de locuințe și 123 pentru spații verzi, restul fiind parcaje și accese auto, trotuare și platformă de depozitare a deșeurilor menajere.

 

Publicul a fost invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a PUZ, în termen de 5 zile de la data de 30.01.2019, la sediul Primăriei munici­piului Suceava – Compartimentul Strategii urbane și gestionare documen­tații de urbanism, cam. 38, de luni până vineri între orele 09:00 – 13:00. Obser­vațiile și propunerile (cu condiția ca să fi fost transmise până în data de 05.02.2019) sunt necesare în ­ve­derea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberare a avizului de opor­tunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. Abia dacă vor fi parcurși acești pași, în ședința Consiliului Local se va supune adoptării un proiect de hotărâre cu privire la acest PUZ și apoi vor putea fi derulați ceilalți pași legali cu privire la obținerea auto­rizației de construcție. (D.P.)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …