Tuesday , January 31 2023

Primarul Lungu speră ca Guvernul să aloce fonduri pentru refacerea digului de la stația de captare a apei de la Berchișești

Inundațiile din ultima perioadă au distrus o parte din digul care protejează stația de captare a apei potabile de la Berchișești. Cu toate că, din fericire, prin măsurile de protecție luate în teren apele nu au ajuns până la stația de captare, iar furnizarea apei potabile către populație nu a fost afectată, sunt necesare unele lucrări de reabilitare a digului.Primaria Sv mai 2017

„Noi am mai făcut reabilitări la acest dig în urmă cu 13 ani, prin 2005, acum trebuie din nou refăcut. În urma discuțiilor cu doamna prefect Mirela Adomnicăi, cu consilierul de stat Radu Țipișcă, s-a mers în teren cu reprezentanții ACET și s-a stabilit o valoare estimativă de 2,7 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare”, a declarat ieri, în conferință de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Primarul a precizat că speră ca Guvernul să aloce banii necesari pentru refacerea digului, pentru ca să nu fie pusă în pericol alimentarea cu apă potabilă a municipiului. De asemenea, edilul a menționat că speră ca odată finalizate, aceste noi lucrări să țină încă 10 – 20 de ani.

Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor în infrastructură, raport înaintat de comisiile numite prin ordin de prefectul Mirela Adomnicăi, pagubele de la Stația de Captare Berchișești, aparținând de ACET Suceava, se cifrează la 2.698.000 de lei. Prefectul județului și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vor iniția un Proiect de Hotărâre de Guvern, prin care se va solicita sprijin financiar din Fondul de Solidaritate. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …