Primarul Lungu și vicele Harșovschi tot nu reușesc să se pună de acord dacă trebuie mutate buncărele de gunoi înfipte în Bulevardul George Enescu

reportersite
3/06/20 ora:7:35am

Deși peste puțină vreme se face o lună de când a izbucnit scandalul legat de amplasarea buncărelor îngropate pentru deșeuri în fața localului Pizza Luca, iar primarul Ion Lungu a spus public de cel puțin două ori că nu este de acord și trebuie căutate soluții, situația rămâne neschimbată. De ce oare? Să fie oare fiindcă nu vrea viceprimarul Lucian Harșovschi?! Numai de vreo trei săptămâni nu prea vrea.

Cert e că situația a rămas neschimbată: câinii latră, caravana trece. Iar buncărele de gunoi rămân pe poziție: într-o stradă foarte circulată pe care nu o mai schimbă nimeni în una cu un singur sens. Desigur, în lateralul acestei străzi cu un nemeritat nume de „bulevard”. Nici până acum nu prea arăta George Enescu a bulevard – motivele pot fi găsite în cărți de specialitate, nu vom insista aici de ce, poate într-un alt articol – dar de când au pus ditamai buncărele de gunoi, într-o zonă cu maximă vizibilitate și frecventabilitate, cu siguranță nu mai arată a bulevard.

Un contraargument folosit de viceprimar a fost că și pe Calea Obcinilor au fost puse de mai multă vreme buncăre îngropate și nu a făcut nimeni scandal. Din câte ne amintim, nu au fost puse în fața unei pizzerii care să mai fie și unul din cele mai frecventate localuri de alimentație publică din zonă. Este relativ aproape de o niște agenții bancare și ceva mai departe de o florărie și apoi de două magazine și un bar cu terasă. În preajma tuturor acestora la un loc nu este însă frecvența sau circulația publicului atât de mare. Deși buncărele de pe Calea Obcinilor sunt într-o zonă dificilă pentru cei care circulă cu mașinile, cea mai mare dificultate o au însă cei care vor să vireze la stânga din bd. Corneliu Coposu – din nou este întrucâtva discutabilă corectitudinea denumirii de „bulevard” – spre Calea Obcinilor. Amplasamentul buncărelor respective este pe o zonă unde frecvența circulației auto nu este atât de mare ca pe George Enescu și locația pare să permită o mai bună manevrabilitate din partea celor care de la firma de salubrizare care ridică, periodic, gunoiul depozitat în buncărele respective.

Desigur, un alt argument care nu a fost adus mult în discuție a ținut de faptul că în perioada Stării de Urgență nu au fost permise activitățile în localuri – prin urmare nu a fost o mare problemă de igienă publică acele containere îngropate aproape de Pizza Luca. Chiar dacă abia cu mare timiditate autoritățile centrale au acceptat deschiderea teraselor de la 1 iunie, asta nu este un motiv ca să mai persiste situația respectivă, ci dimpotrivă: este doar o chestiune de timp până când localurile vor fi deschise iar în atare situație funcționarea unei pizzerii lângă un buncăr de gunoi ridică semne de întrebare.

Reamintim ce spunea printre altele, pe fondul criticilor apărute în mass-media, Lucian Harșovschi: „Există motive pentru care aceste containere nu au fost amplasate într-un alt loc, iar printre acestea se află faptul că, fiind îngropate, pentru montare sunt necesare lucrări de săpătură, iar în zona amplasamentului vechi erau multe, multe țevi și cabluri. Containerele au fost scoase la stradă pentru că a fost singura soluție pentru această zonă”.

De asemenea, punem „în oglindă” cele spuse, printre altele, de primarul Ion Lungu: „Îmi mențin punctul de vedere: s-a făcut o greșeală acolo, că nu sunt bine amplasate. Rog în continuare Direcția de ecologizare, firma de salubritate, să găsim soluții pentru că nu este problema că s-a pus la bulevardul principal. Dacă acolo era, de exemplu, un magazin de metalo-chimice sau de mobilă, mergea, dar așa, în fața unei pizzerii, ca primar și ca cetățean nu pot fi de acord cu amplasarea acestei platforme. Pe timpul verii este cald, mai vin acolo muște, țânțari. Sigur, gunoiul se va ridica la timp, dar totuși nu este soluția cea mai bună”. (D. PRICOPE)

5 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. dragos v. 03/06/2020 la ora 16:33 -

  Probabil ca vremea calduroasa va stabili soarta buncarelor amplasate pe ”bulevard” ! Demolati cateva garaje si veti gasi amplasamentul normal pentru buncarele de gunoi … in spatele blocurilor !

 2. Claudiu 03/06/2020 la ora 12:32 -

  Adaug inca o data si faptul ca exact langa Padova pizza, in spatele palatului telefoanelor, se afla amplasate astfel de buncare, despre care nu vorbeste nimeni. Oare cu ce o fo mai speciala pizzeri Luca, fata de pizzeria Padova?

 3. Giaijo 03/06/2020 la ora 12:12 -

  De acum asta o sa fie problema principală câteva luni.celelalte probleme ale subdezvoltatului oraș Suceava s-au terminat

 4. Gigi 03/06/2020 la ora 10:10 -

  Unde ati mai vazut voi pubele pe marile bulevarde europene? Sunt, dar pe arterele si bulevardele principale.
  Dati-mi doar un singur exemplu!

 5. Make 03/06/2020 la ora 8:43 -

  Pai daca lui Harsovski ii plac asa mult, de ce nu si-a pus si in fata vilei sale de peste 400 mp? Sau in fata primariei?