Thursday , December 1 2022

Primarul Lungu şi deputatul Băişanu, la măturat în centrul Sucevei (GALERIE FOTO)

Lungu si Baisanu la maturat pe esplanada - 18 apr 2013 (2)

Pentru a arăta oamenilor că s-a dus vremea noroaielor din mijlocul târgului, nici primarul Sucevei şi nici deputatul ales pe colegiul 1 Suceava nu au fost încălţaţi cu ciubote, ambii purtând însă mănuşi

Ieri dimineaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi deputatul PNL Stefan – Alexandru Băişanu, au participat, pentru câteva minute la acţiunea de curăţenie de pe esplanada Casei de Cultură. Cel care a dat startul la curăţenia din centrul Sucevei este primarul Ion Lungu. La câteva minute după aceasta a venit şi deputatul Stefan Alexandru Băişanu.
Ei au dat cu măturile alături de muncitorii firmei de salubrizare Rosal care veniseră în număr mare la faţa locului pentru a asigura serviciile de curăţenie în zonă. Pe lângă cei aproape douăzeci de angajaţi ai Rosal însoţiţi de conducerea firmei şi de câţiva funcţionari cu atribuţii de conducere din cadrul Primăriei, la faţa locului era şi o maşină a Poliţiei Locale.
„Vreau să-i mulţumesc deputatului Băişanu cu care sunt într-un parteneriat pentru Suceava şi care a răspuns invitaţiei mele. Este pentru prima dată, în cei nouă ani de zile, când nu vin în cizme la curăţenia străzilor din municipiul Suceava. Eu consider că lucrurile au evoluat în aceşti nouă ani şi astăzi avem condiţii mai civilizate. In municipiul Suceava, ca în fiecare an, se face o campanie de curăţenie de primăvară şi aşa cum puteţi observa deja se vopsesc bordurile şi se repară străzile principale. Vom continua aceste lucrări şi după Paşti. De asemenea, avem echipe în toate cartierele din municipiul Suceava şi ne dorim ca până în data de 3 mai oraşul să fie pregătit aşa cum se cuvine pentru sărbătorile pascale. In ceea ce priveşte zona Casei de Cultură, vrem să fie curată în toată perioada anului. Noi facem curăţenie aşa cum se cuvine. Fac un apel sucevenilor ca să păstrăm curată această zonă”, a declarat Ion Lungu. El a mai adăugat că în vor fi plantate flori până la vară, în jardiniere iar de sărbătorile pascale va fi un iluminat ornamental pe această temă. „Ne dorim ca Târgul de Paşti care va avea loc pe esplanadă să creeze o atmosferă cât mai frumoasă”, a declarat primarul Ion Lungu. De asemenea, el a insistat cu privrie la necesitatea ca oamenii să facă în continuare curat în faţa blocului, dând apel de simţ civic. „Oamenii sunt proprietari şi au acest rol, de a se îngriji de casa scării, de spaţiul din faţa blocului în aşa fel încât să avem un oraş frumos”, a declarat primarul Sucevei.
De menţionat că deputatul Stefan Alexandru Băişanu s-a declarat nemulţumit că după modernizarea esplanadei aceasta este placată cu granit de culoare închisă, despre care a spus că are culoarea unui cavou. Deputatul liberal susţine că zona centrală arată, totuşi, mai bine ca în anii trecuţi şi că ceea ce a făcut primarul în ultimii nouă ani de zile a făcut „în mare parte, bine”.
El a recunoscut că, anul trecut, în debutul campaniei electorale, a fost la măturat în băşcălie, în zona cartierului de case de la ieşirea spre Botoşani, în vreme ce Ion Lungu a mers îmbrăcat într-o ţinută corespunzătoare la măturat, însă doar din motive electorale. Cât priveşte sincronizarea celor doi, anul acesta, deputatul i-a mulţumit primarului că nu s-a mai îmbrăcat în cizme, dar a spus că demersul său este „o chestiune de exemplu”, din dorinţa de a-i invita pe proprietarii locuinţelor să participe la curăţenie.
Totuşi, {tefan Alexandru Băişanu a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, „primarul ar trebui să-i execute” pe cei care trebuiau să cureţe zona centrtlă şi nu au făcut-o, dovadă fiind mizeria măturată de edil şi de deputat de pe un spaţiu verde amenajat printre dalele de granit. Ion Lungu nu a stat mult pe gânduri şi, invocând dreptul la replică, a spus că şi „cetăţenii trebuie să ne ajute să menţinem curăţenia”. De menţionat că, în timp ce Ion Lungu şi {tefan Băişanu dădeau declaraţii, o femeie a continuat să cureţe spaţiul verde unde cei doi au început să măture. Cei doi începuseră să măture când femeia a venit şi le-a cerut să o lase şi pe ea să dea cu mătura. Cel care i-a oferit mătura a fost deputatul Stefan Băişanu. Primarul Ion Lungu i-a mulţumit femeii pentru sprijinul acordat şi a spus că este un exemplu de cum ar trebui să se implice cetăţenii pentru păstrarea curăţeniei. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …

No comments

  1. Baisane,transmite-i lui Ursaciuc,primarele Homorului sa scoata orasul din mizerie,gropi si praf!!! Homorul este dezastru,o bomba ecologica!!! Asa-i cand primariul s-a imbatat din paharul puterii!!! Asa-i cand primariul este un fost informator al securitatii dovedit!!! Nu-i asa ,Aline?? Asa-i cand acest primar a intrat in politica de FOAME!!!! Nu-i asa, ALINE??? Sa-ti fie RUSINE,acum te-ai imbogatit si sfidezi pe toata lumea!!!!