Wednesday , December 7 2022

Primarul Lungu rămâne în autoizolare până la al doilea test și face un nou apel la suceveni să stea în case

Rezultatele la primul test pentru diagnosticarea coronavirusului au ieșit negative pentru el și soția sa, dar primarul Ion Lungu a precizat că va mai rămâne o perioadă izolat, iar în cursul zilei de ieri edilul a transmis un mesaj – apel către suceveni, îndeosebi cei de peste 65 de ani să stea în casele lor. „Împreună, uniți și responsabili, vom trece cu bine și peste această încercare! Doamne ajută!”, a declarat Ion Lungu. Primarul, citând datele AEP, susține că în municipiul reședință de județ sunt peste 18 mii de persoane care au vârste de peste 65 de ani. 0230-210 678 – numărul de telefon la care bătrânii pot suna la Primărie și să solicite ajutor dacă au nevoie de hrană, apă sau medicamente

Începând de miercuri, 25 martie, Suceava a intrat într-o o perioadă destul de grea. Pe de o parte, conducerea administrației județene a fost depistată cu coronavirus iar pe de altă parte de ieri își produc efectele Ordonanțele Militare prin care se limitează deplasările, ceea ce afectează îndeosebi activitatea în localitățile județului, cu precădere în municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a amintit că municipalitatea a pus la dispoziție un număr de telefon direct 0230-210678, de la cabinetul primarului, unde pot fi ridicate probleme legate de noul Coronavirus (COVID -19). Linia este funcțională de luni și până sâmbătă inclusiv, între orele 08.00 – 22.00.

„Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați! Vă stau la dispoziție atât Direcția de Asistență Socială, cât și Poliția locală! Mă adresez, în special, persoanelor de peste 65 de ani. Dacă aveți nevoie să vă aprovizionați cu cele necesare, medicamente sau alimente, după caz, vă rugăm să ne sunați la numărul 0230-210 678. Şi cei care sunt luați în evidența Direcției de Sănătate Publică Suceava și se află în izolare la domiciliu sunt sunați zilnic și beneficiază de apă și mâncare, dacă solicită acest lucru. Împreună, uniți și responsabili, vom trece cu bine și peste această încercare! Doamne ajută!”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit primarului, din date comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă conform cu listele electorale la nivelul municipiului există 18.419 de persoane care au cel puțin 65 de ani. „Vulnerabili identificați de noi, pe care deja îi monitorizăm sunt 104. Astăzi (miercuri, 25 martie – n.r.) la adăpostul de la biserica Sfânta Vineri sunt 18, iar locuri disponibile mai sunt 30. Monitorizăm cazurile vulnerabile, singuri, fără aparținători”, a declarat Ion Lungu.

Precizăm că, ieri, Prefectura Suceava a trimis un comunicat de presă conform cu care autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor fără adăpost, precum și să asigure adăpostirea și îngrijirea acestora. Această evidență va fi actualizată și raportată săptămânal la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. Această măsură se aplică începând cu data publicării Ordonanței Militare 3 în Monitorul Oficial al României, partea 1.

Reamintim că primarul Ion Lungu a anuntat, miercuri dimineață, că rezultatele analizelor trimise la Iași au arătat ca nu este infectat cu noul coronavirus. De asemenea și testul efectuat de soția sa, Luminița, are rezultat negativ. Primarul Lungu a anunțat, luni, că se va autoizola la domiciliul său după ce o angajată a Primăriei municipiului Suceava a fost infectată cu coronavirus. Ea lucra pe partea de relații publice și este de loc din Bosanci, sat în care este un focar de COVID-19.

Edilul își făcuse testul de coronavirus sâmbătă, după aflarea veștii privind infectarea cu coronavirus a respectivei angajate. În prima parte a zilei de luni, edilul a explicat că s-a izolat în biroul său – unde nu a intrat în contact cu nimeni – și convocase o ședință extraordinară de îndată care s-a ținut online pentru a aloca fonduri suplimentare la Spitalul județean de Urgență. După ce s-a terminat ședință, Ion Lungu a declarat că va merge acasă unde va rămâne în autoizolare. Chiar dacă testul pe care l-a făcut pentru coronavirus a ieșit negativ, primarul a precizat că va continua să rămână în autoizolare deoarece aceasta este regula potrivit protocolului, până la finalizarea celui de-al doilea test care ar trebui efectuat. (Dan PRICOPE)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …