Friday , August 19 2022

Primarul Lungu propune ca la împlinirea a 40 de zile de la decesul ÎPS Pimen să fie zi de doliu în Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va propune ca ziua de marți, 30 iunie, când se  împlinesc 40 de zile de la moartea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, să fie declarată zi de doliu în municipiu. El a spus că va iniția un proiect de hotărâre în acest sens care va fi aprobat în ședința Consiliului Local din 25 iunie.

ÎPS Pimen a pierdut lupta cu coronavirusul miercuri, 20 mai 2020. Prelatul se afla în stare gravă la Institutul „Matei Balș” din capitală. „Când se împlinesc 40 de zile de la moartea Înaltului Pimen, adică marți 30 iunie, când se va face pomenirea, vrem să declarăm zi de doliu în municipiul Suceava. Vor fi coroborâte steagurile în bernă la toate instituțiile publice. Având în vedere contribuția Înaltpreasfințitului Pimen care a binecuvântat peste 100 de lăcașuri de cult în județ din care peste 20 în municipiul Suceava mi se pare corect să închinăm această zi de doliu atunci când se împlinesc 40 de zile de la moartea (Înalt)Preasfinției Sale. Eu ca un creștin ortodox practicant am această obligație”, a declarat Ion Lungu.

Precizăm că primarul Ion Lungu a avut în cele patru mandate ale sale consecutive de primar o relație bună cu ierarhul care a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. De altfel, Ion Lungu a fost atât la slujba de pomenire a ierarhului oficiată în seara când cortegiul cu sicriul care purta trupul neînsuflețit al ierarhului a ajuns la Suceava, dar și în ziua următoare când a depus o coroană de flori și apoi la slujba de înmormântare de la mănăstirea Sihăstria Putnei. (D.P.)

Vezi si

121 de noi cazuri COVID raportate la Suceava. Creștere a numărului de bolnavi internați în spitalele sucevene

Vineri, 19 august 2022, în județul Suceava au fost depistate 121 de noi cazuri COVID, …

No comments

  1. Cred ca-i o gluma !

  2. Eu as propune doliu pentru ambulantierul mort de covid, de exemplu, nu pentru pimen. Ce va mai mariti voi uni pe alti, nu va mai saturati.