Monday , July 22 2024

Primarul Lungu: Podul Mirăuți va fi dat în funcțiune la finalul lunii viitoare

Ion Lungu, primarul în funcție al municipiului Suceava, a anunțat miercuri, 12 iunie 2024, că lucrările la podul de la Mirăuți decurg bine și că va fi dat în funcțiune la sfârșitul lunii iulie.

Lucrările pentru realizarea podului de pe Mirăuți au demarat pe 10 aprilie, podul respectiv urmând a avea două benzi de circulație, o lungime de 20,3 metri și este construit pe 10 coloane fundate la 11 metri adâncime. Pârâul va fi regularizat 41 de metri în amonte și 21 de metri în aval cu canal din beton armat.
Contractul, în valoare de 2.733.844,17 lei inclusiv TVA, a fost semnat cu asocierea de firme Conhidro SRL Rădăuți (lider de asociere) și Valuro Proiect SRL pentru proiectare, asociere care a fost desemnată câstigătoarea licitației organizată de municipalitate.
Primarul Ion Lungu a arătat că noul pod de la Mirăuți – din cadrul variantei de trafic ușor de până la 3,5 tone a rutei alternative Suceava-Botoșani (varianta de trafic greu fiind pe strada Apeductului) –  este o investiție foarte importantă în vederea fluidizării traficului în municipiul Suceava. „Din păcate, am avut ghinion cu tronsonul 3 al rutei alternative Suceava-Botoșani, care cuprinde și acel viaduct peste calea ferată pentru că s-a anulat licitația și a trebui să o reluăm. Acest tronson are ieșire în DN29 și tot DN29 se va descărca în A7. Sigur că lucrurile încep să prindă contur și eu sper ca în doi ani de zile să ajungă autostrada aici, să descărcăm ruta alternativă în A7”, a spus primarul Ion Lungu.  (O.S.)

 

 

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …