Friday , December 2 2022

Primarul Lungu, nemulţumit de modul în care evoluează lucrările la sala de sport de la “Stefan”

Intr-o singură săptămână, competiţia între cele două şantiere finanţate european, pentru construcţia de săli de sport, prefigurează deja un premiant şi un corigent. Dacă la Liceul cu Program Sportiv, SUCT face treabă, la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, cei de la Civica s-au culcat pe-o ureche. La comandamentul de ieri organizat la Primăria Suceava pentru monitorizarea evoluţiei lucrărilor realizate cu bani europeni, cei de la Civica nici măcar nu au fost prezenţi

Primarul Lungu - 25 febr 2015 [800x600]


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a făcut, după numai o săptămână de la reluarea comandamentelor pentru monitorizarea investiţiilor europene o diferenţiere clară în ceea ce priveşte modul în care evoluează lucrările la cele două săli de sport finanţate cu bani de la Uniunea Europeană. “Un grafic care mă mulţumeşte este la Liceul cu Program Sportiv, la Complexul Sportiv, până în luna septembrie, spun cei de la SUCT că vor termina lucrările. Am fost la faţa locului, se lucrează destul de bine, sigur că acolo condiţiile erau altele, au putut să intre mai repede la lucru, fiind multe lucrări la interioare, construcţiile mari fiind creionate. Dincolo, la sala de sport de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, sunt nemulţumit de graficul prezentat de cei de la Civica, ni se prezintă lucrări de realizat în luna decembrie a acestui an ori se ştie, chiar dacă o parte din aceste lucrări se referă la partea de dotări, este foarte clar că în general, după 10 decembrie nu se mai lucrează, lumea se pregăteşte de sărbători, nu mai ai cu cine să vorbeşti, să închei contracte. Imi pare rău că reprezentantul firmei constructoare Civica, nu este azi la comandament, o să facem o hârtie scrisă, nu-i de joacă, sunt obligaţi ca în fiecare zi de marţi la ora 08:00 să vină aici să arate în ce fază sunt cu lucrările. Ii voi pune să refacă acest grafic pentru că noi suntem condamnaţi să terminăm aceste lucrări, mai ales că o parte din ele sunt şi afară: lucrări la partea de arhitectură şi la partea de rezistenţă, unele din ele fiind programate în noiembrie, nu cred că este posibil aşa ceva, cred că au înţeles total greşit cum funcţionează aceste fonduri europene, noi nu mai avem niciun fel de clemenţă, nu mai putem prelungi nici cu o zi acest contract, el trebuie finalizat până la sfârşitul lunii decembrie. Ii voi pune să refacă acest grafic pentru că nu sunt deloc mulţumit de el”, a explicat primarul Ion Lungu.
Cu o săptămână înainte, primarul Lungu arăta că lucrările vizând construcţia sălilor de sport de la Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” trebuie neapărat finalizate până la sfârşitul acestui an. Incă de atunci, edilul şef al Sucevei aprecia că la Liceul cu Program Sportiv lucrările se desfăşoară în conformitate cu programul, dar în ceea ce proveşte construirea sălii de sport de la Colegiul “Stefan cel Mare”, va trebui să aibă o discuţie cu conducerea şcolii pentru a vedea cum se va găsi o soluţie în privind sala de gimnastică actuală, acum neputându-se acţiona din cauza elevilor care îşi desfăşoară orele acolo, iar accesul în sala de sport se face tot prin sala de gimnastică. Si în acest context, Lungu arăta că “dacă nu terminăm aceste proiecte până la sfârşitul anului trebuie să dăm toţi banii înapoi”.
Lucrările de realizare a unei noi săli de sport la Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” au fost reluate, începând din luna noiembrie a anului trecut. Acestea vor fi făcute de SC „Civica” Suceava, care s-a angajat să le termine până pe 31 decembrie 2015. Pentru această investiţie, contractul cu finanţare europeană este în valoare de 7,7 milioane de lei din care 931.000 de lei vor proveni din bugetul local. Proiectul de construire a acestei săli de sport a demarat în 2007, dar investiţia a fost abandonată de mai mult timp din lipsă de bani. Aceasta presupune mai multe etape – construirea unei săli de sport, refuncţionalizarea sălii de gimnastică şi construirea unui teren de sport în aer liber.
Tot în luna noiembrie a anului trecut a fost semnat şi contractul cu societatea de construcţii suceveană SUCT SA pentru finalizarea construcţiei campusului şcolar de la Liceul cu Program Sportiv. Si această investiţie va trebui finalizată până pe 31 decembrie 2015. Proiectul are o valoare totală de 17,89 milioane de lei, din care pentru ceea ce s-a executat până acum au fost cheltuite 6,6 milioane de lei, sumă provenită de la Guvern şi care a fost inclusă, conform reglementărilor de accesare a fondurilor europene, în cadrul cheltuielilor neeligibile. Municipalitatea va contribui cu 818.000 de lei la realizarea proiectului. (N.R., I.G.N.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …