Primarul Lungu încurajează sucevenii cu venituri până în 750 lei pe membru de familie să ceară ajutoare de căldură

12/01/19 ora:9:35am

Valoarea venitului net mediu lunar pe membru de familie până la care se poate depune cerere și beneficia de ajutor de încălzire a locuinței a crescut de la 615 lei la 750 de lei. Sprijinul financiar la noua valoare a plafonului nu este retroactiv, fiind valabil începând cu prima lună a anului 2019. 

Potrivit celor afirmate de primarul Ion Lungu, aceasta este o veste bună pentru că pe fondul creşterii pensiilor şi salariilor, există suceveni care, la începutul sezonului rece, au depăşit plafonul maxim stabilit pentru acordarea sprijinului financiar al statului. Toți cei în această situaţie pot să depună cerere pentru obţinerea ajutorului, alături de documentele doveditore a venitului net lunar net pe membru de familie.

„Au fost persoane care au avut pensia indexată astă vară și au pierdut ajutorul de încălzire pentru că nu a fost actualizată această sumă. Cei care se știu în această situație, îi rog să se prezinte la Direcția de Asistență Socială din Burdujeni, la Primărie, să depună documentația necesară, să rezulte că au acest venit și pot beneficia, începând cu luna ianuarie,  de ajutoare de încălzire”, a transmis Ion Lungu.

Cei care au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei nu vor beneficia de ajutoarele pentru încălzire. La fel au rămas valabile și interdicțiile pentru persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei; terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană şi 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; autovehicule de orice fel; utilaje agricole; presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul; terenuri, animale şi păsări. (D.P.)