Saturday , August 13 2022

Primarul Lungu felicită echipa de handbal și are în vedere suplimentarea finanțării

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a felicitat ieri echipa de handbal CS Universitatea Suceava pentru performanța realizată în Polonia și a anunțat, cu această ocazie intenția de a suplimenta finanțarea care a fost alocată în bugetul acestui an.

„Acest lucru stimulează și mai mult municipalitatea suceveană să suplimenteze finanțarea la echipa de handbal masculin, care reprezintă fanionul activității sportive la nivel local și județean”, a spus primarul Sucevei.

Suma prevăzută în bugetul pe 2022 al Primăriei Suceava pentru susținerea activității handbalistice este de 2,5 milioane de lei, iar primarul Lungu a explicat că din această sumă deja au fost virate aproximativ două milioane de lei și după ce va avea consultări cu conduceera USV și a clubului de handbal, va propune majorarea acestei sume, pentru a răsplăti șI încuraja performarnța handbaliștilor suceveni.

În acest context, primarul a readus în discuție un mai vechi și, totodată, important obiectiv: participarea la o nouă finală de cupă europeană la handbal masculin. Cu toate acestea, edilul a legat acest scop al său și de îmbunătățirea infrastructurii sportive, respectiv finalizarea lucrărilor de la sala polivalentă. „Ne dorim să jucăm în următorii 2-3 ani, o nouă finală de cupă europeană la handbal masculin, așa cum s-a întâmplat în anul 2009. Am convingerea că până atunci va fi finalizată și Sala Polivalentă de 5.000 de locuri, să avem parte și de o infrastructură modernă și corespunzătoare”, a spus primarul Ion Lungu.  (D.P.)

 

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …