Primarul Lungu face permanent demersuri la CNI pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Sălii Polivalente

reportersite
17 iunie 2020, 7:20

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat urgentarea procedurilor pentru construcția unei săli polivalente. Edilul sucevean a spus că săptămâna trecută a avut discuții la Compania Națională de Investiții cu privire la proiectul Sălii Polivalente care urmează a fi construită la Suceava, mai exact realizarea studiului de fezabilitate.

Ion Lungu a explicat că la finalul lunii februarie a fost licitat și adjudecat studiul de fezabilitate pentru actualizarea valorilor pentru această investiției, procedură care acum se află în etapa de finalizare.

După cum rezultă însă din SEAP, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost încheiat între Compania Națională de Investiții (deci nu Primăria este parte, interesul municipalității fiind legat de demersurile din anii precedenți) și o firmă din Iași cu multe contracte prin zona de sud a țării, dar în cursul lunii martie. La puțin timp după încheierea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate, contract cu valabilitate de 60 de zile – a fost instituită la Suceava măsura carantinei.

„După realizarea studiului de fezabilitate se vor aproba noii indicatori în comisia tehnico-economică, iar apoi se va trece la realizarea licitației de proiectare tehnică și execuție. Am insistat să se urgenteze aceste etape pentru a putea demara efectiv lucrările”, a spus primarul Sucevei. În ce ne privește, credem că deși studiul de fezabilitate trebuia finalizat pe la jumătate lunii mai, este de presupus că în condițiile în care o lună și jumătate Suceava s-a aflat în carantină se va invoca acest aspect pentru a fi predat studiul de fezabilitate în cursul lunii iulie. Reamintim că Primăria a făcut un studiu de prefezabilitate în 2016 pe care l-a predat CNI, dar de atunci și până la final de 2019 nu s-a făcut mai nimic. Ion Lungu a adăugat – cu referire la această situație – că din păcate, timp de trei ani de zile nu s-a lucrat acest la proiect „din considerente politice”. Ion Lungu și-a exprimat speranța că toate întârzierile din acest proiect vor fi recuperate cât mai repede. (D.P.)