Primarul Lungu face apel la suceveni să vină la vot. „Degeaba stăm acasă și comentăm în următorii patru ani. Garantez că măsurile luate vor fi cele mai corecte și limităm orice pericol de îmbolnăvire

reportersite
24 septembrie 2020, 7:40

secretarasite
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel sucevenilor să se prezinte la vot și să nu se teamă de pandemia de coronavirus, dând asigurări cu privire la măsurile de prevenție luate în acest sens.

„Sunt oameni speriați de acest coronavirus, dar fac un apel să iasă la vot. ­De­geaba stăm acasă și comentăm în următorii patru ani”, a declarat Ion Lungu. El a adăugat că în ca­litate de primar a acționat și va acționa responsabil și se va dedica organizării alegerilor la fel cum s-a dedicat deschiderii noului an școlar.

„Garantez sucevenilor că măsurile pe care le luăm vor fi cele mai corecte în așa fel încât să limităm orice pericol de îmbolnăvire, de transmitere a acestui virus, cu condiția ca și cei care vin la vot să respecte aceste reguli legate de mască, legate de distanțare”, a spus Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă care a avut loc miercuri dimineață.

Apelul și garanția adusă au fost făcute în condițiile în care, potrivit informațiilor communicate de edil, în municipiul Suceava se înregistrau 155 de cazuri active de Covid-19 – în cursul zilei de marți, 22 septembrie – reprezentând o incidență de 1,21 la mia de locuitori. În caz de nevoie, măști de protecție vor fi disponibile și la secțiile de votare. „Va fi posibil să dăm măști și la fața locului, dacă cineva nu are”, a explicat primarul. Potrivit șefului executivului local, pe lângă substanțele dezinfectante, la secțiile de votare vor fi organizate săli de așteptare, traseul parcurs de votanți fiind marcat vizibil și prevăzut cu elemente pentru impunerea și respectarea distanțării fizice. (D.P.)

secretarasite