Saturday , June 22 2024

Primarul Lungu, discuții la București referitoare la susținerea sistemului de termoficare și la proiectul parcului fotovoltaic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat,  la Bucuresti, la o întîlnire de lucru cu ministrul Energiei,  Sebastian Burduja, secretarul de stat la Ministerul Finanțelor Publice, Daniela Pescaru și cu directorul cu probleme de termoficare de la Ministerul Dezvoltării, Vali Baciu, întâlnire în cadrul căreia s-au purtat discuții legate de modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare in iarna 2023-2024.

Primarii prezenți la întâlnire au solicitat să se aprobe schema de sprijin de anul trecut, respectiv decontarea de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltarii, a unui procent de 50% din factura la combustibilul folosit in centrala termică.

De asemenea, ministrul  Sebastian Burduja a prezentat strategia de derulare a proiectelor cu finanțare europeană pe PNRR, derulate prin Ministerul Energiei.

”În ceea ce priveste municipalitatea suceveană, proiectele europene pe care le derulăm prin Ministerul Energiei, situația este următoarea: la Parcul Fotovoltaic s-a incheiat perioada de consultare la Ghidul Solicitantului, iar la proiectul de Reabilitare, modernizare a retelelor inteligente de termoficare, a fost publicat in dezbatere publică Ghidul Solicitantului pe data 13 septembrie.  Sperăm să depunem cât mai repede aceste proiecte importante la Ministerul Energiei pentru finanțare pe fonduri europene”, a declarat primarul Lungu.

Totodată, acesta a avut discuții la Ministerul de Finante, la Ministerul Dezvoltarii, la MIPE -Directia de implementare a proiectelor PNRR a componentei locale C5 si C10, respectiv renovări eficiență energetică clădiri și mobilitate urbană -achizitii autobuze electrice.

”Am convingerea că o parte din problemele ridicate își vor gasi rezolvarea in perioada următoare”, a mai spus primarul Lungu.  (O.S.)

 

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …