Primarul Lungu dă asigurări că nu vor fi probleme iarna viitoare cu furnizarea căldurii în sistem centralizat 

10 iulie 2020, 6:25

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat asigurări că în viitorul sezon rece nu vor fi probleme legate de furnizarea încălzirii și apei calde în sistem centralizat și că prețul gigacaloriei nu va fi majorat pentru populație. Ion Lungu a dat asigurări că este suficient de multă biomasă în curtea „Bioenergy”, poate chiar pentru jumătate de an. S-a funcționat pe biomasă în iarna 2019 – 2020, iar acest aspect este văzut ca fiind „un lucru bun”.

Ion Lungu, primar, Suceava, masca, Obiectiv

În conferința săptămânală de presă care a avut loc miercuri, 8 iulie, primarul a declarat că, la ora 14.00, va avea o întâlnire cu reprezentanții producătorului de ­e­nergie termică Bioenergy și ai operatorului de termoficare Thermonet, pentru a stabili strategia de încălzire. „Eu rămân fanul acestui sistem de încălzire centra­lizată care este practicat în toată lumea civilizată și modernă. Sper ca într-o zi să putem reabilita și aceste rețele de transport și distribuție, să diminuăm pierderile de pe rețelele, să avem costuri cât mai mici, Primăria să achite subvenții cât mai reduse, iar cetățenii să aibă parte de un serviciu civilizat și suportabil din punct de vedere financiar”  a explicat Ion Lungu.

De asemenea, edilul a confirmat că sunt necesare lucrări de reabilitare a unor puncte vulnerabile pe rețelele de transport și distribuție a agentului termic și speră ca în anii următori să se încheie operațiunea de reabilitare a rețelelor de transport și distribuție a agentului termic, pentru a nu mai ­e­xista pierderi. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Adela 10/07/2020 la ora 12:28 -

    Problemele sunt chiar ei cei care ,,dau ” caldura si cei care ,,platesc” subventia. Eterna hotie , poveste fara sfarsit.