Tuesday , October 4 2022

Primarul Lungu crede că proiectul rezidențial de la fostul hotel Gloria va fi „un lucru bun” și se vor găsi soluții ca zona să fie funcțională

Oficial, cu privire la proiectul unui amplu complex rezidențial care va fi amenajat pe locul unde a fost hotelul și restaurantul Gloria și câteva construcții adiacente (inclusiv clădirea care a fost, odinioară, sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților) nu a fost încă nicio discuție, nici măcar pentru studiu de oportunitate. Cel puțin așa susține primarul Ion Lungu, el făcând câteva afirmații în acest sens în conferința de presă de miercuri, 19 mai.

Întrebat însă cu privire la șansele de promovare a unui astfel de proiect – în condițiile în care se dorește realizarea a circa 250 de unități locative și spații comerciale într-o zonă deficitară sub aspectul infrastructurii stradale – primarul Ion Lungu s-a declarat convins că se vor găsi soluții pentru ca zona unde se construiește un nou complex rezidențial să fie funcțională. „Eu pot să spun că respectăm toți investitorii. Dacă luăm cu antecendent, domnul Armenean a dovedit că este un foarte bun om de afaceri. Sunt convins că face un lucru bun acolo. Ştiu că lucrează cu arhitecți străini”, a spus Ion Lungu.

Totuși, edilul a făcut precizarea că nu are o imagine clară despre cum va fi realizat acel complex rezidențial, deoarece încă nu au fost trimise documentele la Primărie, dar s-a declarat „convins că vom găsi soluții să facem zona funcțională” și că proiectul imobiliar “va fi benefic și de bună calitate”. (D.P.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …