Primarul Lungu continuă munca de lămurire cu sucevenii pentru reabilitarea termică a blocurilor

7/12/18 ora:8:52am

„Este spre interesul lor. Ei câștigă, nu pierd. Dacă faci această reabilitare în loc să plătești 200 de lei pe lună, vor plăti la jumătate. Rămân cu o investiție pentru viitor”, a declarat Ion Lungu. Deocamdată, au fost de acord cu includerea în programul guvernamental de reabilitare proprietarii a 2.884 de apartamente, dar primarul Ion Lungu spera ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puțin trei ori mai mare. De aceea, Primăria va începe o campanie de informare, iar pe 18 decembrie Ion Lungu se va întâlni cu asociațiile de proprietari și apoi va organiza întâlniri pe cartiere cu sucevenii

Pe 18 decembrie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va discuta cu asociațiile de proprietari și pe urmă va organiza întâlniri pe cartiere să discute cu oamenii, să-i convingă că este spre interesul lor să fie de acord să participe la programul de reabilitare termică a blocu­rilor. Ion Lungu a mai spus că întreținerea apartamentelor reabilitate va scădea simțitor. „Este spre interesul lor. Ei câștigă, nu pierd. Dacă faci această reabilitare în loc să plătești 200 de lei pe lună, vor plăti la jumătate. Rămân cu o investiție pentru viitor”, a declarat Ion Lungu. Edilul vrea să explice mai  mult cetățenilor avantajele reabilitării termice a blocurilor, în sensul de a-i convinge să aplice – prin intermediul asociațiilor de proprietari – pentru programul guvernamental. „Cu 10% din sumă se reabilitează o locuință pentru încă o generație. În doi sau trei ani se amortizează investiția deoarece costurile cu întreținerea vor scădea sim­țitor”, a declarat primarul Sucevei. Motivul pentru care Ion Lungu este decis să ducă o campanie de informare este legat de faptul că, deocamdată, este o slabă implicare a președinților de asociații de proprietari. „Voi încerca să schimb strategia, să am mai mult dis­cuții cu oamenii, să discut cu cetățenii care vin la Primă­rie, să facem o cam­panie prin care să-i determinăm pe cetățeni să meargă la asociațiile de proprietari”, a spus Ion Lungu, adău­gând că nu este un interes pentru Primărie sau pentru primar, dar pentru cetățeni ar fi singura șansă.

Deocamdată, au fost de acord cu includerea în programul guvernamental de reabilitare proprietarii a 2.884 de apartamente, dar primarul Ion Lungu spera ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puțin trei ori mai mare. Reamintim că locatarii vor plăti 10 la sută din valoarea investiției – prin asociațiile de proprietari – iar municipalitatea va plăti 30%, iar diferența va fi alocată de la bugetul de stat. Primăria va plăti și contribuția persoanelor care nu au posibilități financiare pentru aceste lucrări. (D.P.)

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. ro 07/12/2018 la ora 15:28 -

    noi am reabilitat pe banii nostri, si am avut noroc de meseriasi calumea , ne-au pus scirtz de 15 cm grosime, lucrare facuta calumea , de 7 ani de zile nu s-a cojit un fir de tencuiala, si e mult mai cald in casa

  2. Gelu 07/12/2018 la ora 10:07 -

    Cred ca ar exista mai multi doritori daca s-ar putea avansa niste costuri. Oamenii ar trebui sa stie cat inseamna valoric participarea de 10% a locatarilor. In Bucuresti, in mai toate sectoarele, asemenea lucrari se fac fara contributia locatarilor si se refera nu numai la reabilitarea blocurilor dar si a aleelor ,a trotuarelor, a spatiilor verzi, etc.