Saturday , January 28 2023

Primarul Lungu cere firmei Pfeiffer să grăbească ritmul lucrărilor la apă şi canalizare, după ce i s-a comunicat că plăţile au fost făcute

Lungu 8 apr 2014 [800x600]


Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că firma Pfeiffer şi subantreprenorii care se ocupă de reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi de canalizare printr-un proiect european nu mai au motive pentru a nu se ţine de treabă, fiindcă banii restanţi reclamaţi de antreprenor au fost achitaţi. „Sunt două luni foarte bune – iulie şi august – pe care trebuie să le exploatăm la maxim. Plăţile restante la proiect erau una din cauzele pentru care aceste lucrări au tot întârziat, pentru că nimeni nu lucrează fără bani. In urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul Groza, mi-a comunicat că sunt plătiţi la zi constructorii”, a declarat, ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu.
Reamintim că problema restanţelor financiare a fost reclamată săptămâna trecută de constructori. Primarul s-a declarat în continuare nemulţumit de ritmul lucrărilor şi a cerut impulsionarea lor pentru recuperarea întârzierilor. „Ritmul lucrărilor nu este satisfăcător. Fac un apel în continuare pentru mobilizarea forţei de muncă pentru că trebuie exploatată la maxim această perioadă”, a mai declarat primarul Sucevei.
El a adăugat că, în ultima perioadă, lucrările s-au încheiat pe şapte străzi, în timp ce pe altele gradul de execuţie este între 95 şi 99%. „Un lucru bun de menţionat şi aici precizez că la fiecare comandament trecem în revistă situaţia lucrărilor la fiecare stradă este acela că au fost predate un număr de şapte străzi”, a mai spus Ion Lungu.
El a subliniat că, în cel mai scurt timp, va fi asfaltată strada Aurel Vlaicu, unde după mai multe amânări s-a finalizat investiţia în sistemele de apă şi apă uzată. „Mă angajez în faţa cetăţenilor de pe această stradă că în curând vom trece la asfaltarea ei. Mai este de lucru la un cămin. Acolo sunt probleme deosebite în ce priveşte praful şi sunt discuţii de vreo cinci ani de zile”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …