Sunday , April 11 2021

Primarul Lungu anunță măsuri suplimentare de siguranţă în şcolile care se redeschid din 2 iunie pentru pregătirea elevilor

Unităţile de învăţământ din municipiul Suceava se redeschid din data de 2 iunie pentru elevii care vor să vină să se pregătească pentru examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat, a anunţat, vineri, primarul Ion Lungu.


Potrivit primarului Sucevei, pentru redeschiderea şcolilor s-au luat măsuri suplimentare de siguranţă, pe lângă lucrările de dezinfecţie efectuate în perioada cât elevii şi profesorii au stat acasă.
“Ne pregătim pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii care vor face pregătire în perioada 2-12 iunie. Este vorba de elevii de la şcolile gimnaziale, cei de clasa a VIII-a, care au examenul de capacitate, dar şi de cei care au de susţinut examenul de bacalaureat. Facem tot ce putem să asigurăm fluxul de circulaţie. Săptămâna asta ne-au fost furnizate 25 de tuneluri de dezinfecţie, aşa cum ne recomandă Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, ca măsură suplimentară de protecţie. Am discutat cu conducerea unităţilor şcolare să fie stabilite fluxuri de circulaţie şi alte măsuri speciale, pe lângă cele normale, de igienă, să fie asigurat tot ce este necesar pentru ca activităţile să se desfăşoare normal”, a spus Lungu, care a precizat că purtarea măştii, atât de către elevi, cât şi de către profesori, este obligatorie.
Totodată, Lungu a spus că primăria va comunica la DSP numărul persoanelor aflate în izolare şi carantină la Suceava şi va colabora cu şcolile “ca să nu fie probleme deosebite şi să nu avem cazuri pozitive în această perioadă de pregătire şcolară”. (Agerpres)

Vezi si

Comunele Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Gălănești, Mușenița și Pojorâta intră în SCENARIUL GALBEN

Sâmbătă, 10 aprilie, a vut loc o nouă ședință extraordinară, în sistem on-line, a Comitetului …