Saturday , July 20 2024

Primarul Lungu a semnat la Ministerul Energiei contractul de 12,1 milioane de euro pentru primul parc fotovoltaic al municipalității

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat, vineri, la București, la Ministerul Energiei contractul de finanțare europeană pentru primul parc fotovoltaic al municipalității, care va fi amplasat la groapa de zgură de la fosta Termica.

Valoarea proiectului este 60.309.201,51 lei, respectiv 12.121.477,97 euro, conform contractului semnat de primarul Lungu cu secretarul general al ministerului, Constantin Saragea.

Parcul fotovoltaic este proiectat pentru o producție de  energie electrică de 10.374,9 Mw/h, având o  putere instalată este de 6.002 MW/an.

„Acest parc va asigura energia pentru clădiri publice, iluminatul public din oraș, stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, pentru unitățile de învățământ, pentru unităti de agrement și recreere, precum și necesarul de energie pentru autobază și stațiile de încărcare pentru autobuze electrice”, a explicat primarul Lungu.

Durata de implementare a proiectului este de 46 luni.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, primarul în funcție al Sucevei a avut întâlniri și la alte ministere, unde a discutat probleme curente ale municipalității. (O.S.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …