Wednesday , February 8 2023

Primarul Lungu a purtat discuții despre Bugetul pe 2023 cu premierul Ciucă și mai mulți miniștri, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat miercuri la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul căreia deține funcția de prim-vicepreședinte.

La întâlnirea de miercuri  au fost prezenti premierul Nicolae Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, șefa Comisiei Europene din România, Ramona Chiriac, precum și Adrian Câciu – ministrul Finanțelor, Marcel Boloș  – ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, și Cseke Attila – ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice.


”A fost un moment de bilanț al colaborării dintre autoritățile centrale si cele locale, s-a discutat despre bugetul de stat pentru anul 2023 dezbătut în Parlament. Au fost discuții punctuale pe mai multe paliere. Am ridicat problema asigurării cofinanțării proiectelor europene, lucru care a fost reținut și s-a promis o rezolvare de către domnul prim-ministru si ministrul Finanțelor. Au fost discutii profesioniste și constructive, care arată buna colaborare dintre Guvern și autoritățile locale”, a  declarat la finalul întâlnirii primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …