Tuesday , March 5 2024

Primarul Lungu a plătit şi în acest an primul taxele şi impozitele locale

Lungu

Primarul Sucevei a beneficiat de o reducere cu 10% a impozitelor pe locuinţă şi pe maşină, dar şi de o recalculare a taxei de salubrizare având în vedere că anul trecut el plătise taxa la 4 lei, după care aceasta s-a ieftinit la 3 lei iar anul acesta taxa a fost majorată la 5 lei . Ieri, la ghişeele Primăriei nu s-au înghesuit mulţi contribuabili iar primarul a spus că este posibil ca acest lucru să fie cauzat şi de faptul că nu s-a comunicat mai din timp data la care se vor putea plăti aceste contribuţii la bugetul local

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost primul cetăţean al municipiului reşedinţă de judeţ care şi-a achitat taxele şi impozitele locale, respectând tradiţia ultimilor zece ani. Primarul Ion Lungu a plătit, luni, la prima oră, 296,9 lei la bugetul local, chitanţa fiind cea cu numărul 1 iar suma este de 296,9 lei reprezentând impozitul pe clădiri în cuantum de 141,3 lei, taxa pe mijloacele auto de 57,6 lei şi taxa de salubrizare de 98 de lei. Primarul Sucevei a beneficiat de bonificaţia de 10% care se acordă celor care îşi achită obligaţiile către bugetul local până la sfârşitul lunii martie. De asemenea, primarului Sucevei i s-a calculat o taxă mai mică la salubrizare pentru că, anul trecut, el a plătit-o la valoarea de 4 lei după care Consiliul Local Suceava a diminuat-o la 3 lei de persoană, însă retrnarea banilor s-a fcut în acest an pentru cei care achitaseră deja taxa înainte de finele lunii ianuarie.
De menţionat că spre deosebire de anii trecuţi, la primele ore ale zilei de ierei nu mai veniseră atât de mulţi contribuabili care să îşi achite taxele şi impozitele locale. Una din cauze ar putea fi pusă pe seama faptului că era o sărbătoare religioasă importantă şi o parte din contribuabili au preferat să meargă la biserică, lăsând pe alte zile plata taxelor. Primarul a explicat că sunt mai multe posibile cauze iar una ar mai putea fi legată şi de faptul că în alţi ani era anunţată mai devreme care este prima zi în care sucevenii pot să achite impozitele.
Totuşi, Ion Lungu a făcut un apel către contribuabilii suceveni să plătească taxele şi impozitele locale în primele trei luni ale anului pentru a putea beneficia de reducerea de 10%, cu precizarea că pentru taxa de salubrizare Codul Fiscal nu permite acordarea de reduceri. Reamintim că taxele şi impozitele în municipiul Suceava se menţin la nivelul anului 2013 iar singura excepţie este la taxa de salubrizare care s-a majorat de la 3 lei la 5 lei de persoană şi lună, după ce anul trecut a fost diminuată de la 4 lei la 3 lei. In acest an bonificaţia de 10% se acordă şi pentru taxa pe mijloacele auto atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice cu condiţia ca aceasta să fie plătită până la data de 31 martie. (Dan PRICOPE)

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …