Thursday , September 29 2022

Primarul Lungu a dat startul la proiectele de bugetare participativă

Incepând de ieri, sucevenii pot face propuneri pentru dezvoltarea comunității, 10 dintre ele urmând a fi finanțate din bugetul local. Pentru a depune proiectul trebuie accesat site-ul Primăriei, primariasv.ro, după care se intră la secțiunea „implicat”, acolo unde se găsesc toate detaliile 

Începând de ieri, cetățenii municipiului Suceava pot accesa platforma online a Primăriei pentru a propune proiecte de dezvoltare a comunității, 10 dintre acestea urmând a fi finanțate anul viitor de la bugetul local. Pentru a depune proiectul trebuie accesat site-ul Primăriei, primariasv.ro, după care se intră la secțiunea „implicat”, acolo unde se găsesc toate detaliile.

Anunțul cu privire la startul (altminteri amânat cu o săptămână) proiectelor de bugetare participativă a fost făcut în conferința de presă de miercuri, 21 noiembrie, de către primarul Ion Lungu, care a făcut o demons­trație practică. „Timp de o lună de zile, până pe 21 decembrie, se pot depune proiecte. În perioada 21 decembrie – 6 ianuarie 2019 se ­ana­lizează proiectele de către comisia de la Primărie pentru a vedea care sunt eligibile, între 7 și 13 ianuarie se desfășoară votul electronic, iar pe 14 ianuarie este selecția finală. Fiecare cetățean poate depune un singur proiect la fiecare categorie”, a explicat Ion Lungu.

Domeniile de interes sunt infrastructura stradală, amenajarea de spații verzi, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, mobilitate și siguranța circulației, montarea de mobilier urban, iluminat public, infrastructura de sănătate, culturală, socială, sportivă, educațională și digitalizare. Fiecare din cele 10 proiecte care vor fi votate drept câștigătoare vor trebui să se înscrie într-o finanțare de 100.000 de euro. (D.P.)

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …