Thursday , December 1 2022

Primarul Lungu a dat ordinul de reluare a lucrărilor la sala de sport a liceului “Stefan cel Mare”

Fiind o lucrare finanţată în mare parte din fonduri europene, lucrarea ar trebui să fie finalizată până pe 31 decembrie 2015
stefana


Lucrările de realizare a unei noi săli de sport la Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” vor fi reluate, începând de luna aceasta. Construcţia sălii de sport de la Colegiul „Stefan cel Mare” din Suceava va fi finalizată de firma locală „Civica”, până la 31 decembrie 2015. Lucrările au demarat în perioada când Cristian Adomniţei a fost ministru al Educaţiei şi au fost abandonate în perioada de debut a crizei economice, nefiind reluate până acum deoarece Guvernul nu a identificat surse de finanţare.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor, după ce, la începutul săptămânii, a semnat contractul de finanţare a acestei investiţii din fonduri europene. Conform primarului, contractul are o valoare de 7,7 milioane de lei, iar 931.000 de lei vor proveni din bugetul local, şi restul banilor vor fi daţi din fonduri europene. Banii europeni au putut fi accesaţi ca urmare a economiilor rezultate din alte proiecte demarate în anii precedenţi.
„Am dat ordinul de începere a lucrărilor, care sunt realizate în proporţie de 19%. Lucrarea va fi executată de firma Civica, iar termenul de realizare este data de 31 decembrie 2015. Valoarea totală a lucrării este de 7.719.231 de lei, din care aproape un milion de lei reprezintă contribuţia Primăriei Suceava”, a declarat, ieri, şeful administraţiei locale sucevene.
Proiectul de construire a sălii de sport de la „Stefan cel Mare” a demarat în 2007, dar investiţia a fost abandonată de mai mult timp din lipsă de bani. Investiţia presupune mai multe etape – construirea unei săli de sport, refuncţio-nalizarea sălii de gimnastică şi construirea unui teren de sport în aer liber. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …