Sunday , September 25 2022

Primarul Ion Lungu vrea să înlocuiască gardul viu cu gazon natural în tot orașul

Intr-o primă fază se va încerca înlocuirea gardului viu cu gazon pe porțiunea de la Policlinică la Parcul “Trei Bărboși”, pe partea stângă

primarul Ion Lungu - 16 nov 2016


Edilul Sucevei, Ion Lungu, a arătat ieri că în municipiu nu va mai fi plantat gard viu și se va încerca înlocuirea gardului viu existent cu gazon natural. Intr-o primă fază se va testa înlocuirea gar­dului viu cu gazon natural pe por­țiunea de la Policlinică la Parcul “Trei Bărboși”. De asemenea, edilul Su­cevei vrea să planteze în această primăvară peste 125.000 de fire de flori în oraș, astfel încât să transforme Suceava într-un oraș al florilor. “Deși sunt foarte mulți oameni care cer gard viu, Primăria nu mai pune gard viu. Eu, cel puțin, nu mai sunt adeptul gardului viu, întrucât, deși se creează un fel de protecție și dă o anumită intimitate locatarilor, acolo se ascund foarte multe mizerii. Din acest motiv vrem să facem gazon. Am discutat cu cei de la Domeniul Public și, începând de la parcul “Trei Bărboși”, îmi doresc într-o primă fază până la Policlinică, pe partea stângă, cum mergem spre centru, să desființăm toate gardurile vii și să punem gazon natural. Ideea este de a scoate gardul viu din oraș. Eu zic că este mai estetic. Am avut discuții cu oamenii, ei sunt adepții gardului viu pentru că le oferă o anumită intimitate, protecție, dar după aceste garduri vii se adună foarte multă mizerie, mult gard viu este uscat și nu mai corespunde, motiv pentru care nu mai sunt de acord să punem gard viu, vreau să punem gazon natural și vom începe acest lucru”, a precizat ieri Ion Lungu. Acesta a mai arătat că sunt deja pregătite 125.000 de flori, care vor fi plantate, cel mai probabil după sărbătorile pascale, în întregul municipiu. “Deși nu cred că mai apucăm până la sărbătorile de Paști, avem pregătite 125.000 de flori. Ne dorim ca în perioada următoare să încercăm să înfrumusețăm orașul și, așa cum am spus, să demarăm și lucrările la seră, să facem un oraș al florilor”, a arătat ieri Ion Lungu. (A.I.)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

6 comments

  1. daca oamenii ar fi educati sa mentina curatenia si sa menajeze natura ar fi foarte bine! Cei de la mediu nu au niciun cuvant? Sa faca cunoscut importanta copacilor, inclusiv a gardului viu pt curatirea aerului si mai mult decat atat…Ananio ai uitat cum era la sat?

  2. Si in Obcini acelasi lucru magazinul YAMI de lângă biserica sf.cruce.in spatele gardului viu si al magazinului au facut beciuri si depozit de tot feluri de ladite. sub nasul locatarilor din blocul 35 si 36 b dul Corneliu coposu. Vrem Gazon si flori. Plătim taxe si impozite la timp.suntem corecti.Corectitudine si cu cei afectati de patronii care sfidează locatarii.Va multumim domnule primar. Va asteptam si in cartierul OBCINI.

  3. De necrezut! Ar fi ceamai mare tampenie, acest nu stie ce importanta are un gard viu sau orice copac pentru absortia noxelor? Chiar azi am citit ca in Suceava in doua luni au fost inmatriculate vreo 7000 de masini. Sper sa fie doar o idee nastrusnica.

  4. Foarte buna ideea d.le Primar!Crea ca ar trebui desfiintate gatdurile vii si din cartiere,de pe aleile secundare.De asemeni.,cred ca ar trebui data o hotarare de consiliu local prin care sa fie desfiintate si toate celelalte imprejmuiri din zonele blocurilor de locuit!Unii cetateni ai municipiului resdinta de judet se cred inca la tara si au construit fel de fel de imprejmuiri din plasa de sarma,lemn si alte diverse materiale cu un aspect urban jenant…multi se cred proprietari si pe zonele adiacente blocurilor de locuit.Cel putin in cartieruk G.Enescu unde locuirsc,cu aceste imprejmuiri ai senzatia ca ca te afli intr.un satuc uitat de lume….La un amanent de pe B.dul G.Enescu s.a construit si o poarta de intrare..Cu stima!

  5. Gazon ca sa aiba masinile loc de parcare. Toate trotuarele sunt ocupate de masini,inclusiv aceste rondouri de gazon,asta nu vede primarul, Cand o sa demoleze toate cocinele aste de garaje si o sa planteze copaci si flori? El acasa la Salcea ar sta cu asa cotinete in curte. D-le primar,acest oras este resedinta de judet si nu numai starda principala face parte din oras. Mai incearca sa intre si prinre blocuri si vezi cocioabe sunt. nu este oras in tara asta sa mai stea cu aceste cocinemdar aia au primar. Mai sus de OMV s-a facut a treia banda de circulatie pe trotuar si chiar prin statia de autobuz de peste drum de Directia Agricola. Aceste probleme nu le vede primaria?

  6. Nu stie pe ce sa mai cheltuiasca banii! Gardul viu asigura oxigenul necesar vietii. Consilierii nu au niciun cuvant de spus? Sau populatia?sau nu i intereseaza!