Monday , December 5 2022

Primarul din Sucevița, prins beat cui la volan

Dorin Ioan Pînzar (PSD), primar al comunei Sucevița din anul 2012, s-a ales cu dosar penal după ce, joi dimineață, la ora 3.30, a fost prins de polițiști chiar în fața Primăriei la volanul unui Logan, în stare avansată de ebrietate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că Pînzar avea 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Joi, 17 februarie, în jurul orelor 03.30, lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pe DN 17A, în dreptul Primăriei comunei Sucevița, un autoturism Dacia Logan.  Au fost efectuate semnale regulamentare de oprire, șoferul conformându-se acestora.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui  Pînzar Ioan, primarul comunei Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nere­-guli. Întrucât numitul Pînzar Ioan emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Lui Pînzar Ioan i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice începând cu data de 17.02.2022, până la soluționarea cauzei penale, acesta semnând procesul-verbal prin care i se aduce la cunoștință acest aspect.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „condu­cerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Sucevița.

Dorin Ioan Pînzar (PSD) este primar al comunei Sucevița din anul 2012, de-a lungul acestor ani el fiind implicat în numeroase scandaluri privind afaceri dubioase desfășurate cu apropiați de-ai săi.

Până duminică seara, la închiderea ediției, nici Pânzari, nici Primăria Sucevița și nici PSD – partidul pe care-l reprezintă în zonă, nu au avut o poziție oficială refe­-ritoare la acest incident grav în care a fost implicat edilul din Sucevița. (O.S.)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …