Friday , February 3 2023

Primarul din Forăşti, acuzat că i-a vândut soţiei sale un teren ce aparţine Primăriei

avramia bradut [800x600]

Primarul comunei Forăşti, Avrămia Brăduţ, este cercetat de ANI după ce s-a descoperit că a semnat acte administrative şi juridice în baza cărora, Primăria Forăşti a vândut soţiei sale un teren de 811 metri pătraţi, teren aflat în proprietatea comunei

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci foşti sau actuali aleşi locali – un primar, un viceprimar, trei foşti sau actuali consilieri locali. Printre aceştia se află şi primarul comunei Forăşti, Avrămia Brăduţ. Intr-un comunicat emis de ANI se arată că „în exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat şi semnat acte administrative şi juridice în baza cărora primăria a vândut soţiei acestuia un teren în suprafaţă de 811 mp, teren aflat în proprietatea comunei, încălcând, astfel, prevederile art.76, alin (1) din Legea nr. 161/2003”.
Potrivit acestui articol „primarii şi viceprimarii ş…ţ sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.
Cei de la ANI mai arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Conform ANI, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat ş…ţ încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ş…ţ constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective ş…ţ”. Totodată, „persoana ş…ţ faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ş…ţ este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ş…ţ pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. CATALIN MURARIU

    RESPECT, ANI !