Primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean, vrea să ofere locuitorilor condițiile din mediul urban

reportersite
24 septembrie 2020, 7:35

secretarasite

Pentru ca acest lucru să fie posibil, prioritatea principală a lui Dumitru Nimițean pentru următorul mandat este aducerea conductei de gaz metan în comună  

Este știut faptul că accesul la utilități reduce diferențele de dezvoltare dintre mediul urban și cel rural iar primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean, a înțeles acest lucru și își dorește ca în următorii patru ani, să realizeze aducțiunea cu gaz metan în localitate. ”Din ce în ce mai mulți tineri se întorc acasă. Avem multe familii care s-au întors din Italia, din Spania. Dorim să le oferim condiții. Cetățenii vor aceleași condiții și facilități ca la oraș iar noi vrem să realizăm acest lucru”, a declarat Dumitru Nimițean, primarul comunei Ciprian Porumbescu. Om harnic și gospodar, acesta este iubit de oamenii comunei, pe care o conduce cu sufletul, drept dovadă ocupă fololiul de primar de foarte mulți ani iar ultimul mandat l-a câștigat cu 93% din voturi. ”Au fost ani întregi de eforturi, cu realizări, dar și cu momente în care lucrurile n-au fost așa cum mi-aș fi dorit, însă asta nu m-a împiedicat să continui dezvoltarea comunei.

Dumitru Nimițean are pe agenda proprie de candidat la cel de-al IV-lea mandat, mai multe propuneri ce țin de dezvoltarea pentru următorii patru ani a comunei. Candidatul PSD cu mesajul “Am promis, am făcut, vom mai face!”, a propus alegătorilor din comuna Ciprian Porumbescu o listă scurtă, dar concretă pentru dezvoltarea localității în următorii patru ani. Este vorba despre o listă de lucrări realizabile, precum: continuarea modernizării drumurilor comunale prin asfaltare, reabilitarea cabinetului medical și dotarea cu aparatură medicală modernă, eficientizarea energetică a școlii Gimnaziale și supravegherea video a comunei.

Menționăm că în ultimii patru ani, s-a extins sistemul de alimentare cu apă cât și sistemul de canalizare a apelor uzate din comună, care este finalizat aproape în totalitate. ”Este un proiect în valoare de peste 1,1 milioane de euro, prin PNDL, pe o distanță de 12,6 km”, a adăugat primarul Dumitru Nimițean. Tot în ultimul mandat al acestui om gospodar, s-a înființat și dotat o grădiniță cu patru grupe, s-au modernizat drumurile comunale, s-a reabilitat școala primară și grădinița. Localitate cu multă încărcătură culturală, nu avea un cămin cultural, dar Dumitru Nimițean, prin eforturi susținute și  multă muncă, a reușit construirea Căminului Cultural. ”Investiția a fost de peste 500.000 de euro, cu fonduri de la CNI. Administrației locale ne revine amenajarea exterioară care cuprinde, gardul, porțile, pavajul, spații verzi, toate urmând să coste aproximativ 35.000 de euro. Vom prelua construcția de la CNI, imediat ce va finaliza constructorul și ne vom ocupa de exterior”, a precizat primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean. Tot în ultima perioadă, în această comună a fost construit un pod important, în valoare de 100.000 de euro. ”Am făcut recepția la începutul anului, este funcțional. Am dat drumul, prin CNI, și la două drumuri asfaltate. Sunt proiecte mari pentru comuna noastră. Tot prin fonduri europene, dar prin GAL, este în derulare construirea unei baza sportive la școală, pentru copii. Valoarea proiectului este de 55.000 de euro. Avem gazon sintetic, iluminat nocturn pentru ca copii să poată face mișcare în condiții civilizate. Suntem în termen, iar în maximum două săptămâni va fi finalizat”, a încheiat primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean, dar nu înainte de a le mulțumi locuitorilor pentru încrederea acordată. (Cristina RUŞTI)

secretarasite