Tuesday , March 5 2024

Primarul Cernăuților vrea să denumească o stradă din oraș Bayraktar

După ce Ambasada Turciei din Ucraina s-a mutat, temporar, de la Kiev la Cernăuţi, ambasadorul Yağmur Ahmet Güldere a avut întâlniri cu oficalii cernăuțeni, între care și cu primarul Roman Kliciuc, căruia i-a făcut „o vizită de curtoazie și sprijin”.

Ambasadorul s-a angajat, printre altele, că va facilita căutarea și stabilirea de relații de înfrățire între orașele turcești și Cernăuți, după ce se va sfârși războiul.

În schimb, primarul a mulțumit atât ambasadorului, cât și țării pe care acesta o reprezintă pentru dronele militare BAYRAKTAR și a spus că peste tot se vorbește laudativ despre eficiența acestora. „Strada pe care, după victorie, vom deschide un consulat al Turciei se va numi <BAYRAKTAR>”, a anunțat Roman Kliciuc.

Yağmur Ahmet Güldere a purtat discuții în vederea stabilirii de contacte pentru continuarea cooperării în domeniul ajutorului umanitar, iar primarul de Cernăuți s-a asigurat că după război vor lucra la dezvoltarea altor tipuri de relații în plan cultural și economic.

Mutarea Ambasadei Turciei de la Kiev la Cernăuți – Turcia insistă asupra faptului că este vorba nu de o altă capitală și de aceea ar insista pe abordări de genul „relocarea personalului” – a fost cât se poate de inspirată. Marți, la orele amiezii, în Kiev a fost declarată  stare de asediu de la ora 20:00 a zilei de 15 martie până la ora 07:00 a zilei de joi, 17 martie. (D.P.)

 

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …