Monday , January 30 2023

Primarii municipiilor din România condamnă „agresiunea militară” a Rusiei asupra Ucrainei și fac un apel la primarii ruși să înțeleagă că „războiul lui Putin” nu este și războiul lor

Asociația Municipiilor din România a condamnat „agresiunea militară” a Federației Ruse asupra Ucrainei – aceasta este formularea inițială dintr-un document redactat în acest sens și semnat de primarii din conducerea respectivei asociații – și a transmis o scrisoare către primarii din Rusia în care le spune respectivilor edili că „războiul lui Putin nu este și războiul dumneavoastră”.

AMR consideră că impactul provocat de conflictul armat dintre Federația Rusă și Ucraina, va avea multiple efecte negative asupra dezvoltării comunităților locale, atât de ordin economic, cât și de ordin social-umanitar. În respectiva scrisoare la care s-a referit și primarul Sucevei, Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri dimineață, se spune că „Noi nu blamăm poporul rus pentru războiul lui Putin! Poporul rus nu merită să fie stigmatizat pentru erorile liderului lor!”.

Precizăm că primarul Sucevei este prim-vicepreședinte al AMR, motiv pentru care s-a referit la respectiva scrisoare a AMR în conferința sa de presă. În documentul la care se face referire este inserat și un apel către primarii din Federația Rusă „pentru a opri acest război”. „Viitorul trebuie să fie al colaborării și nu al revizionismului și al războiului. Putin este interesat să rescrie trecutul, nu să construiască un viitor comun democratic”, se mai precizează în respectiva scrisoare. AMR este structura asociativă care reprezintă toate cele 109 municipii din România, primarii acestora considerând că au obligația să identifice căi și soluții pentru ca viața comunităților să se desfășoare în spiritul grijii față de cetățenii care ne-au investit cu această înaltă responsabilitate. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …