Tuesday , October 4 2022

Primarii de Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, vor fi prezenți la decernarea de către președintele României municipiului Iași a titlului de “Capitală istorică” a României

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la Iași pe 23 ianuarie, la ședința festivă în cadrul căreia va oferi titlul de Capitală istorică a României fiind invitați și primarii asociației „Moldova se dezvoltă”, printre care și cei ai municipiilor Suceava – Ion Lungu, Câmpulung Moldovenesc – Mihai Negură și Vatra Dornei – Ilie Boncheș.

Precizăm că spre finele anului trecut a fost adoptată – pe data de 27 decembrie – Legea nr. 361 pentru declararea municipiului Iași „Capitală istorică” a României și a municipiului Alba Iulia „Capitală a Marii Uniri” a României. Deși decretul nr. 131/2018 de promulgare a legii respective a fost semnat de președintele Klaus Iohannis în aceeași zi, abia pe data de 3 Ianuarie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 4, astfel că legea adoptată în Anul Centenar a intrat în vigoare în data de 6 ianuarie.

Referindu-se la evenimentul a cărui recepție va avea loc la Palatul Culturii, primarul de Iași Mihai Chirica a declarat, zilele trecute, în media locală, că a trimis invitații către șefii tuturor partidelor politice, consilierilor locali, județeni, primarilor din județ și șefilor de instituții administrative și deconcentrate, fără a uitat să nominalizeze și pe cei din recent înființatul grup „Moldova se Dezvoltă”, demersul acestora fiind de a se constitui într-o structură asociativă de timp A.D.I.

„Am avut în vedere în principal acei parlamentari care s-au implicat în proiectul de lege privind desemnarea Iașului ca și Capitală istorică a României. I-am invitat pe toți, indiferent de culoarea lor politică. De asemenea, toți șefii de partide de pe eșicherul politic românesc, consilieri locali, județeni, șefii de instituții administrative și deconcentrate care funcționează pe raza municipiului și județului Iași. Au fost invitați primarii din județ, dar și primarii care fac parte din Asociația Moldova se Dezvoltă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a precizat (cum de altfel a făcut-o, recent, și primarul de Suceava, Ion Lungu) că, tot în 23 ianuarie, la sediul Primăriei Iași, va avea loc o reuniune a celor 7 primari care au semnat, la Suceava, documentul de înființare a Asociației „Moldova se Dezvoltă”: Botoșani, Câmpulung Moldovenesc, Iași, Piatra Neamț,  Roman, Suceava și Vatra Dornei. (D.P.)

 

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …