Friday , February 3 2023

Primăria vrea să construiască 30 de locuințe sociale noi în Suceava

In municipiul Suceava există cel puțin 20 de case sociale care nu mai pot fi reabilitate și care trebuie dărâmate și reconstruite. Primarul Ion Lungu a arătat că a sosit de la Guvern un program prin care pot fi construite locuințe sociale și că Primăria Suceava a făcut deja o solicitare pentru a beneficia de finanțare în cadrul acestui program

 primarie - 001 [800x600]


Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Suceava a depus un proiect pe fonduri europene, care se numește “Sprijin pregătitor pentru înființarea GAL Suceava și elaborare strategii de dezvoltare locală privind zonele urbane și marginalizate”.
“Vrem să înființăm acest Grup de Acțiune Locală Urbană, la nivelul orașului  Suceava, care are corespondent pe Axe atât în Programul Operațional Comun, cât și în Programul Operațional Regional. Sunt fonduri aici de 7 milioane de euro, pe care le putem accesa. Noi am depus primul proiect pentru a face acest studiu pentru zone marginalizate. Aici intră în primul rând cartierele Burdujeni Sat, Ițcani și Burdujeni. O componentă importantă este Axa Prioritară 9, de pe Programul Operațional Regional, mai exact Axa 9.1. – Infrastructura de Locuire, Construire, Reabilitare și Modernizare a Locuințelor Sociale. Vrem să reabilităm cât mai multe locuințe sociale pe care Primăria le are în patrimoniu și în al doilea rând vrem să construim blocuri cu locuințe sociale pentru categorii defavorizate”, a arătat ieri Ion Lungu, care a mai spus că unul dintre blocurile cu locuințe sociale care au nevoie urgentă de reabilitare este cel de pe Aleea Dumbrăvii și că în prezent se caută soluții pentru a-i muta pe oamenii care locuiesc acolo într-o altă locație, astfel încât acel bloc să poată fi reabilitat și modernizat.
El a mai arătat că Primăria Suceava dorește să reconstruiască 30 de locuințe sociale.
In ceea ce privește incidentul de săptămâna trecută, edilul sucevean a arătat că important este că nu au existat victime. Acesta a mai spus că în municipiu mai sunt astfel de case, care însă nu mai pot fi reparate.
“Sunt case vechi de peste 100 de ani, s-au făcut expertize, ele trebuie dărâmate și construite din nou, trebuie consolidate. Or, acest lucru nu se poate face atâta timp cât oamenii locuiesc acolo. Sunt cel puțin 20 de case în aceeași situație cu cea care s-a dărâmat săptămâna trecută, care nu mai pot fi reabilitate și trebuie dărâmate și construite din nou”, a mai arătat ieri edilul Sucevei.
Primarul Ion Lungu a subliniat că există cazuri în care persoanele care locuiesc în aceste locuințe sociale refuză să le părăsească, chiar dacă au fost avertizate în ceea ce privește pericolul în care se află locuind într-o casă care se poate dărâma în orice moment. El a mai precizat că în această vară au fost consolidate
câteva astfel de case. Ion Lungu a adăugat că Ministerul Dezvoltării Regionale desfășoară în prezent un program de construcție de case sociale și că Primăria Suceava a făcut deja o solicitare pentru construirea a 30 de locuințe sociale și 10 locuințe de necesitate.
“Mă bucură faptul că a venit și de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, un program de construcție de case sociale și acolo am solicitat să construim 30 de locuințe sociale și 10 locuințe de necesitate. Deocamdată suntem la faza de listă-sinteză. Sper să se materializeze acest program, să putem construi astfel de locuințe, pentru că este necesar să refacem stocul de locuințe sociale în municipiul Suceava”, a mai declarat ieri Ion Lungu. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

One comment

  1. Dar gradinita de langa Liceul pedagogic , in care legislatura se va finaliza?