Sunday , January 29 2023

Primăria va transfera în administrarea USV căminul de la Industrial 3, la începutul lunii iunie

In prezent se fac toate procedurile necesare pentru a putea muta în alte locuințe familiile din camerele de cămin de la Colegiul Alimentar. Aproximativ 20 de familii vor fi mutate în această lună din camerele căminului de la Alimentar în camerele unui dintre cămin, la un  colegiu din oras

 primaria sv

Primarul Ion Lungu a anunțat ieri că va preda, la începutul lunii iunie, căminul nr. 1 de la Colegiul Tehnic Alimentar către Universitate, astfel încât aceasta să îl poată moderniza și folosi în următorii aproximativ 50 de ani. Conform edilului sucevean, în prezent se fac toate procedurile necesare pentru a putea muta în alte locuințe familiile care trăiesc în camerele de cămin de la Colegiul Alimentar. Aproximativ 20 de familii vor fi mutate în această lună din camerele căminului de la Alimentar în camerele unuia dintre căminele Colegiului Tehnic “Petru Musat”. Ion Lungu a explicat că persoanele care locuiesc în prezent în acel cămin vor trebui să se prezinte la Primărie, până pe data de 15 mai, și să depună un nou dosar pentru locuință, făcând mai întâi dovada faptului că nu au restanțe la plata cheltuielilor de întreținere de la vechea locuință.

“Vrem să predăm, la data de 1 iunie, căminul de la Colegiul Tehnic Alimentar la Universitate. Ca atare, noi am trimis câte o scrisoare de notificare celor care locuiesc acolo și este vorba de un număr de 26 de persoane, dar nu toate locuiesc. O parte dintre ele lucrează în străinătate. Sunt undeva în jur de 20 de persoane și familii care trebuie mutate în alte locuințe. Avem pregătite aceste locuințe la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” și în alte locații ale municipalității, locuințe de stat. Cei care locuiesc acolo trebuie să vină la Primărie, până pe data de 15.05, să depună un dosar pentru locuință, trebuie să facă dovada achitării cheltuielilor de întreținere la zi și trebuie să aibă dosar și obligatoriu domiciliul în municipiul Suceava. Repet: nu rămâne nimeni pe drum. Avem, după criteriile care sunt la locuințele sociale, posibilități de a repartiza locuințe la toate familiile de acolo. Sunt familii care au trei-patru copii. Le vom da câte o locuință din fondul de stat din cele care au fost evacuate, din cauza faptului că au fost restanțe mari. Vreau ca până la data de 1 iunie să finalizăm acest lucru. Vom avea o comisie socială în perioada următoare, când vom repartiza, la cei care îndeplinesc condițiile, locuințele și să putem pune la dispoziție acest cămin Universității, care vrea să îl modernizeze”, a arătat ieri primarul Ion Lungu.

Cu toate că hotărârea de trecere în administrarea USV a acestei locații a fost adoptată de consilierii locali la finalul lunii martie a anului trecut, transferul propriu-zis nu s-a realizat încă. In acest moment, în cămin locuiesc mai multe familii care au situații financiare deosebite. Acest cămin dispune de aproximativ 300 de locuri de cazare, iar rectorul Valentin Popa a arătat, într-o intervenție avută în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna februarie, că USV va fi nevoită să investească sume consistente pentru a putea asigura studenților care vor fi cazați în acest cămin aceleași condiții pe care le pun la dispoziție celelalte cinci clădiri ale USV care sunt spații de cazare. Totuși, primirea acestui cămin nu va rezolva decât parțial problema locurilor de cazare pentru Universitatea “Stefan cel Mare”, deficitul fiind anul trecut de aproximativ 1.000 de locuri. (A. IONICA)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …