Tuesday , January 31 2023

Primăria va solicita Thermonet să își îndeplinească obligațiile asumate prin contract

Totuși, Ion Lungu a arătat că, în condițiile în care nici Primăria nu și-a în­de­­plinit obligațiile asumate, Thermonet ar putea rezilia oricând contractul

primarie suceava nov 2016 -1

Primarul Ion Lungu a arătat ieri că le va solicita celor de la Thermonet să își îndeplinească obligațiile asumate prin contractul încheiat cu municipa­li­­tatea. Astfel, deși Primăria încă nu și-a îndeplinit partea sa de contract, nereușind să achiziționeze de la Termica instalațiile orașului care nu se află în proprietatea municipiului, Ion Lungu vrea să le solicite celor de la Thermonet să facă investițiile pre­vă­­zute în contract. Deși reprezentanții firmei Bioenergy s-au oferit să rea­lizeze investițiile necesare, astfel încât municipiul Suceava să nu mai aibă nevoie de partea de instalație aflată momentan în proprietatea Termica, primarul Ion Lungu a arătat că este obligația sa, în calitate de primar, să încerce să ajungă la un acord cu Termica. In cazul în care investiția ar fi făcută de Bioenergy, aceasta ar fi făcută în contul investițiilor prevăzute în contractul pe care firma îl are cu municipalitatea, fapt care ar reduce din investițiile de modernizare necesare, pentru achiziționarea unor instalații deja existente.

“Incepând cu data de 1 mai s-a stopat furnizarea căldurii în municipiul Suceava. Vom demara cât de curând reparațiile la rețelele de transport-distribuție. Voi aborda și la București această temă, să văd banii pro­miși, care vin de la Guvern. Oricum, de­­­­­- ma­­răm aceste lucrări licitate anul trecut, pe banii Primăriei municipiului Suceava, care are cotă de cofinanțare undeva la un milion de euro și vrem să facem cât mai multe lucruri. De asemeni, deși am avut discuții exploratorii, voi face o hârtie oficială la cei de la Thermonet, să își îndeplinească obligațiile din contract cu acele investiții pe care trebuie să le facă. Din păcate, avem și noi o mare vulnerabilitate. Astăzi, dacă cei de la Thermonet vor să rezilieze contractul, îl reziliază fără niciun fel de problemă. Noi, până la data de 31 decembrie 2016 trebuia să le punem la dispoziție toate instalațiile, lucru care nu s-a întâmplat. Noi am dorit să le dăm o anumită sumă celor de la Termica, ei ne-au cerut de 20 de ori mai mult. Suntem în instanță. Am blocat o licitație pe aceste active și am cerut să se vândă la prețul din contabilitate. Este un proces pe rol, în care nu putem să mai luăm niciun fel de decizie până nu se încheie”, a arătat ieri primarul Ion Lungu.

Primăria municipiului Suceava ar urma să primească înapoi în această primăvară suma necesară reabilitării unei porțiuni a instalațiilor de termoficare, pe care a restituit-o anul trecut, întrucât banii nu au fost investiți până la finalul anului, așa cum pre­ve­dea contractul încheiat cu Guvernul, în baza căruia a fost făcută licitația pentru realizarea lucrărilor la punctele termice Zamca 4, Parc și Obcini. In ceea ce privește investițiile pe care furnizorul de energie termică al municipiului ar trebui să le facă în baza contractului încheiat cu Primăria, Ion Lungu a arătat că, atâta vreme cât nici municipalitatea nu și-a îndeplinit par­tea din contract, furnizorul ar putea oricând rezilia contractul, fără nicio altfel de obligație. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …