Sunday , January 29 2023

Primăria Suceava vrea să cumpere 15 mii de tablete pentru școli

Municipalitatea suceveană vrea să achiziționeze cu fonduri europene 15.000 de tablete PC pentru unitățile școlare. „Vrem să cumpărăm 15.000 de tablete cu un cost de circa 3 milioane de euro. În municipiul Suceava avem circa 19.000 de elevi și 2000 de cadre didactice. Ca atare, ne propunem să cumpărăm un număr cât mai mare de tablete. Nu știm cât ne va mai chinui acest coronavirus”, a spus Ion Lungu.

Primarul a declarat, într-o conferință de presă online susținută miercuri, 28 octombrie, că proiectul poate fi depus la Ministerul Fondurilor Europene până pe 15 ianuarie, iar costurile sunt estimate la 3 milioane de euro. El a menționat că din programul total, 60 de milioane de euro sunt destinați mediului urban.

„Noi facem o centralizare, lucrăm cu școlile, facem o documentație în așa fel încât să depunem cât mai repede acest proiect având în vedere faptul că suma este limitată și va fi pe principiul: primul venit, primul servit”, a conchis Ion Lungu.

Potrivit Ghidului solicitantului, pot depune aceste cereri atât unitățile de învățământ, cât și autoritățile locale. „Am decis să nu depună fiecare școală, ci să facem un proiect centralizat pe care să-l depunem la Ministerul Fondurilor Europene”, a explicat primarul.

Edilul a mai spus că în Suceava sunt 19.000 de elevi și aproximativ 2.000 de cadre didactice. Ion Lungu a precizat că de aceste tablete pot beneficia clasele I-IV din învățământul primar, cei din clasele V-VIII din învățământul gimnazial și cei din clasele IX-XII sau XIII din învățământul liceal și cei din învățământul profesional cu o durată minimă de trei ani. (D.P.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …