Friday , September 30 2022

Primăria Suceava vrea fonduri norvegiene pentru a repara sistemul de termoficare

Primăria municipiului Suceava vrea să depună în prima parte a anului ce urmează un proiect în valoare de două milioane de euro cu finanțare nerambursabilă ­norve­giană pentru reparații ale sistemului centralizat de termoficare. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu. Conform acestuia, de demersurile care revin municipalității se va ocupa fostul director de termoficare de la SC Termica SA Suceava, Neculai Frunzaru, care este angajat, de ceva vreme, la Primărie. După cum a explicat Ion Lungu, în cadrul acestui proiect vor fi prevăzute „anumite zone vulnerabile” despre care Neculai Frunzaru are cunoștință.

Primarul Sucevei a precizat că sunt și în continuare demersuri pentru accesarea unor sume mai generoase prin Programul Operațional Infrastructură Mare, numai că fondurile europene prin acest program s-au alocat foarte greu, chiar mult mai greu decât prin Programul Operațional Regional și de aceea a optat și pentru varianta ca măcar o parte din lucrările necesare (recent s-a estimat că 60% din rețelele de termoficare din Suceava necesită reparații, reabilitări și/sau modernizări, iar necesarul s-ar situa în jur de 35 de milioane de euro) să fie finanțate din alte surse, cum ar fi granturile norvegiene, un al treilea apel de proiecte fiind deja lansat. (D.P.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …

One comment

  1. Stie Frunzaru punctele slabe adica unde are el interes deoarece asa a făcut si in trecut acolo unde erau multi consumatori pe un punct nu l-a reabilitat(consum mare de apă caldă și caldura) ci a reabilitat punct unde a consumat km.de țeavă pentru a avea un consum de 1(unu) metri cubi de apa in 24 de ore.Alt punct vulnerabil ar trebui să dea masina lui personală la ms.Bordeianu nu sa ia masina de servici de la operatori sa se plimbe el iar operatorii sa meargă pe jos tot orasul