Wednesday , September 28 2022

Primăria Suceava va scoate la licitație realizarea documentațiilor premergătoare lucrărilor de reabilitare termică pentru 102 blocuri

Reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Suceava pe fonduri guvernamentale se va face pe 4 grupe, primarul Ion Lungu denumindu-le „loturi”, pentru fiecare din aceste grupe urmând a fi organizate licitații separate.

Primul „lot” – așa cum l-a numit primarul Ion Lungu în conferința de presă, cu referire la o grupă de blocuri – care va fi scos la licitație pentru servicii de expertizare tehnică, auditare energetică, întocmire a studiului  de fezabilitate, caietului de sarcini și proiectului tehnic de execuție cuprinde 26 de blocuri din cartierele Burdujeni și George Enescu iar pentru întocmirea documentațiilor respective aferente celor 969 de apartamente a fost estimată un cost de 1,23 milioane lei, inclusiv TVA. Procedurile includ două etape: expertizare tehnică, auditare energetică și aprobare a indicatorilor tehnico-economici (asta implică realizarea fie de studii de fezabilitate, fie a documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție, după caz), cu alocare de 719.324 de lei, urmată de etapa de întocmire a proiectului tehnic de execuție, documentației pentru obținerea autorizației de construire, cât și de verificările de rigoare, pentru care se va cheltui 515.440 de lei. Estimările pentru realizarea documentațiilor aferente tuturor celor 102 blocuri prinse în Programul de creștere a eficienței energetice a locuințelor din municipiul  Suceava sunt de 5,53 milioane de lei (inclusiv TVA). În cadrul acestui program de reabilitare termică a blocurilor, Guvernul asigură 60% din finanțare, Primăria 30%, iar beneficiarii 10%. Primarul Ion Lungu a declarat că nu poate estima cât vor plăti proprietarii de apartamente pentru anveloparea locuințelor. (D.P.)

 

Vezi si

Grupul Medical Provita deschide la Suceava Clinica NORD, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro 

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere în regiune, din punct de vedere …