Primăria Suceava va scoate la licitație proiectul de canalizație subterană pentru cablurile care atâârnă pe stââlpii din oraș

19/09/19 ora:8:59am

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe, în ședința de azi, 19 septembrie, un proiect de hotărâre în baza căruia Primăria va putea organiza o licitație de atribuire a contractului de concesiune a suprafeței de 54.108 mp, proprietate publică a municipiului Suceava, pentru realizarea unei ­cana­lizații subterane în care se vor amplasa rețele de comunicații electronice și electrice.

În conferința săptămânală de presă a primarului Ion Lungu a fost abordat și acest subiect, edilul precizând că utilitatea acestui demers rezidă în preocuparea pentru imaginea orașului. „Pentru noi, car circulăm zi de zi, poate că pare ceva cu care ne-am obișnuit. Nu și pentru cei care vin dintr-un oraș din Occident”, a declarat Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 18 septembrie. Potrivit celor spuse de edil, suprafața de 54.108 mp în vederea realizării canalizației necesare ar presupune o lungime de aproximativ 10 km. „Deoarece realizarea de canalizații proprii de către fiecare operator este nejustificată din punct de vedere economic, tardivă datorita faptului că în municipiul Suceava un număr foarte mare de străzi au fost deja modernizate și de multe ori tehnic imposibilă din lipsa spațiului, este necesară abordarea problemei mutării cablajelor aeriene în subteran și asigurarea dezvoltării și diversificării serviciilor de telecomunicații (CATV, telefonie fixă, internet, transmisii date) prin realizarea canalizației subterane care va da posibilitatea ca fiecare operator să poată achiziționa serviciul de închiriere de tubete la data și în cantitatea necesară concesionării, dezvoltării afacerii sale”, a menționat primarul Ion Lungu în expunerea de motive atașată proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării în ședința de azi a CL Suceava. Prețul de pornire la licitația pornește de la suma de 2.098.653 euro, exclu­siv TVA,  respectiv 9.968.600 lei exclusiv TVA iar sumele prevăzute să fie achitate de concesionar vor fi actualizate anual, prin ra­portul leu/euro al BNR din data de 31 mai a fiecărui an. (D.P.)