Sunday , January 29 2023

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea a 30 de străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în cursul anului viitor pentru asfaltarea unor străzi din oraș.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu la conferința de presă de miercuri dimineață. Potrivit edilului, fondurile europene din PNRR nu permit lucrări de infrastructură (decât în cazuri limitate și condiționate de acțiuni de mediu), iar asta împiedică accesarea fondurilor europene pentru reparații stradale.

Nu fără o oarecare ironie, Ion Lungu a spus că suntem considerați avansați atât de mult că nu mai avem nevoie de fonduri europene pentru reparații și reabilitări stradale. De altfel, nici pe celălalt program european – POR 2021-2027, unde însă nu sunt nici acum apeluri de finanțare lansate – nu sunt semnale prea încurajatoare privind alocarea de fonduri europene pentru reparații stradale. Prin urmare, soluția la care va recurge Municipiul Suceava este legată de accesarea unui credit.

Cele zece milioane de lei vor fi folosite pentru reparații la 30 de străzi de pământ, 15 din ele în cartierul Burdujeni, 7 în zona centrală,  cinci în Ițcani și 3 în Zamca.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …