Saturday , January 28 2023

Primăria Suceava va lua un credit de 28 de milioane de lei pentru cofinanţarea a zece proiecte

Consiliul Local Suceava a adoptat un proiect de hotărâre la ultima ședință a deliberativului local sucevean cu privire la o nouă finanţare rambursabilă internă sau externă în scopul asigurării contribuţiei financiare care revine municipiului Suceava la implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene. Este vorba de proiecte implementate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” şi, totodată, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 „Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente”.

Fiindcă sursele de finanţare nerambursabile ale proiectelor sunt cele din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) – 85%, precum şi din bugetul de stat – 13% iar municipiului Suceava îi revine obligația susţinerii cofinanţării eligibile de 2% şi a contribuţiei neeligibile, Primăria ar avea nevoie de circa 27,96 de milioane de lei, adică aproximativ 5,8 milioane de euro. Din cele 10 obiective de investiţii, cea mai mare contribuţie fiind cea la Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic” – 14,67 de milioane de lei. De aceea, municipalitatea suceveană vrea să contracteze un credit bancar cu o maturitate de maximum 15 ani.

Contribuţia financiare a municipalității sucevene la celelalte proiecte europene este: 7,99 de milioane de lei la „Achiziţionarea autobuzelor electrice” prin MDRAP; „Unitatea de învăţământ pentru preşcolari din zona centrală” – 1,99 de milioane de lei şi „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei” – 1,77 de milioane de lei; „Construirea grădiniţei din cartierul Burdujeni-sat” – 374.260 de lei; „Revitalizarea spaţiului urban” – 358.885 de lei”; „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic Petru Mușat” – 350.799 de lei; „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin consolidarea şi modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară” – 252.222 de lei; „Centrul multifuncţional Iţcani” – 141.260 de lei şi „APLICAT-Administraţie Publică Locală Informatizată şi Accesibilă Tuturor” – 55.548 de lei. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …