Sunday , October 2 2022

Primăria Suceava și Consiliul Județean cumpără aparate drug-test pentru Poliție

Conform primarului Ion Lungu vor fi cumpărate două astfel de aparate pentru Poliția municipiului Suceava. Gheorghe Flutur a anunțat că pen­tru IPJ vor fi achiziționate de Consi liul Județean  trei aparate de testare a prezenței drogurilor.

„Consumul de droguri este un lucru ca mă îngrijorează pe mine ca primar. De aceea în urma discuțiilor cu cei de la Poliția Județeană, cu cei de la ordine publică din Primărie vom cumpăra două drug test 500 drager care costă 20.000 de lei bucata. Am mai cumpărat și radare mobile pentru Poliție. Consumul de droguri este un flagel care ar trebui să ne preocupe pe toți și e nevoie să strângem rândurile”, a declarat Ion Lungu în cadrul conferinței de presă de miercuri, 29 iunie.

Reamintim că problemele consumului de substanțe psihotrope în zona școlilor din municipiul Suceava au fost luată în discuție la ședința de la finele lunii mai a Consiliului Local Suceava. Ridicat de consilierul Radu Pricope, la unul din proiectele de la finalul ședinței maraton de la finele lunii trecute, acest subiect sensibil a primit un răspuns din partea șefului Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, care a precizat însă că sunt competențe limitate, dar că urma a fi adoptată la nivel de județ o astfel de strategie care să implice inclusiv Poliția Locală.

Este de precizat însă că la conferința de presă de miercuri, 29 iunie, Ion Lungu a ținut să dea o veste bună în legătură cu consumul de droguri: Nu suntem în top la nivel de județ! Iar asta ar rezulta din discuțiile pe care edilul le-a purtat cu persoane din structurile abilitate să facă cercetări în acest sens.

Consiliul Județean va cumpăra trei aparate drugtest pentru Poliție

Consiliului Județean Suceava a aprobat, în ședința de miercuri, 29 iunie, un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava în vederea achiziționării a trei aparate tip drugtest pentru testarea prezenței substanțelor psihotrope. Valoarea acestora este de 60.000 lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că trebuie să fie o prioritate combaterea consumului de droguri.

„Este important să acordăm acest sprijin IPJ Suceava pentru că la această dată dețin doar două astfel de aparate de testare de generație foarte veche și care mai dau și erori. Pentru siguranța rutieră sunt foarte importante, dar și pentru evenimentele care se derulează în județ”, a spus consilierul județean liberal Tudor Plăcintă, șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică.  (D.P.)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …