Saturday , October 8 2022

Primăria Suceava se pregătește să trimită un al treilea transport de ajutoare umanitare la Cernăuți

Primăria municipiului Suceava pregătește un nou transport umanitar spre orașul Cernăuți, cu care este înfrățit. Primarul Ion Lungu a declarat, în conferința de presă de miercuri dimineață, că dorește să trimită în cursul acestei săptămâni un nou transport cu ajutoare umanitare și că din ceea ce a rezultat dintr-o solicitare a Primăriei Cernăuți, ar fi nevoie de mașini de spălat și uscătoare de tip industrial.

Mai exact, este vorba de câte patru mașini industriale de spălat și patru mașini de uscat. Primarul Ion Lungu a declarat că solicitarea a fost făcută de primarul Cernăuțiului și că cele opt utilaje mari vor costa în jur de 330.000 de lei.

„Am primit o nouă solicitare de a asigura un ajutor umanitar către Primăria Cernăuți de a asigura mașini de spălat și uscătoare industriale pentru miile de refugiați care sunt în acest moment în Cernăuți, veniți din toate părțile Ucrainei”, a declarat primarul. Ca atare, în urma discuției telefonice avute cu primarul de la Cernăuți marți seară, s-a stabilit ca municipalitatea suceveană să cumpere 4 mașini de spălat industriale cu cuvă de 300 de litri – 50.000 de lei bucata, deci 200.000 de lei pe toate patru – și la fel 4 uscătoare – circa 32.000 de lei bucata, deci aproximativ 130.000 de lei toate.

Ion Lungu a explicat că o sumă de 180.000 de lei a rămas necheltuită din cele 500.000 de lei aprobate de Consiliul Local Suceava ca ajutor pentru Cernăuți, iar diferența de 150.000 până la 200.000 de lei va fi alocată tot printr-o hotărâre a deliberativului local, care va fi convocat în ședință de urgență.

„Va fi al treilea transport spre Cernăuți după ce împreună cu Primăria Timișoara am trimis cele cinci generatoare de curent, iar municipalitatea a trimis cele două tiruri cu saltele, saci de dormit, rezervoare de apă, corturi,  truse de prim-ajutor”, a declarat Ion Lungu.

Primarul de Suceava a spus că omologul său din Cernăuți estimează că circa 100.000 de refugiați sunt veniți în orașul de pe Prut, din care 40.000 sunt înregistrați oficial. (D.P.)

 

Vezi si

Școala Gimnazială Berchișești, câștigătoarea concursului de proiecte de voluntariat și implicare comunitară derulate în școlile din județ

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a organizat, miercuri, 5 octombrie, de Ziua Educației, Forumul proiectelor din cadrul …