Tuesday , January 31 2023

Primăria Suceava reia licitația pentru 10 autobuze electrice mici

Sansele ca anul acesta să fie livrate Sucevei măcar 15 autobuze mari de la Ministerul Dezvoltării care a organizat licitația încă în august sunt nule, nici măcar contractul nu este sigur că va fi încheiat. Alte 25 de autobuze electrice – pentru care Primăria Suceava a organizat propria licitație în 25 noiembrie – vor fi livrate fie de companii turcești, fie chineze 

 

Licitația pentru autobuzele electrice mici va fi reluată de Primăria Suceava pe data de 12 decembrie. Anunțul a fost făcut, ieri, de primarul Ion Lungu, în conferința de presă săptămânală. „Vom relua licitația pentru autobuzele mici pe 12 decembrie și dacă nu se prezintă nimeni atunci vom mai reanaliza ­ca­ietul de sarcini. Am pus condiții dure dar în folosul municipalității”, a spus Ion Lungu.

Edilul a precizat că în cazul în care nici de această dată nu va fi adjudecată atunci va modifica caietul de sarcini. „Am fost destul de exigenți la întocmirea caietului de sarcini. Caietul de sarcini se referă în special la două lucruri. La puterea nominală a motorului care trebuie să fie de 195 de kw la autobuzele mari și 100 de kw la cele mici și la capacitatea bateriei care trebuie să fie de 340 de kw la autobuzele de 12 metri și 80 de kw la autobuzele de 6 metri”, a declarat primarul de Suceava.

Menționăm că cele zece autobuze mici au făcut parte din lotul al doilea de mijloace de transport în comun cu motorizare electrică pe care municipalitatea suceveană voia să le achiziționeze în urma unei licitații organizată pe data de 25 noiembrie și pentru care s-au prezentat ofertanți doar în privința furnizării a 25 de autobuze mari, cu lungimea de aproximativ 12 metri. Astfel, trei oferte venite din partea unor firme turcești și chinezești – cu sediul în România – au depus oferte pentru a livra Primăriei Suceava: BMC Truck&Bus, Ten Sanayi și asocierea Golden Dragon Electric Bus XML și Xiamen Golden Dragon Bus din China.

Autobuzele electrice vor fi achizționate în baza unui proiect cu fonduri europene. Primăria Suceava va mai primi încă 15 autobuze electrice mari printr-un program finanțat de Ministerul Dezvoltării, licitația fiind pe mai multe loturi destinate mai multor municipii din țară și a unui consiliu județean. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …